Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BADEM EZMELİ STOLLEN

Lezzetli Badem Ezmeli Stollen tarifi ile geleneksel atıştırmalık keyfini çıkarın. Ev yapımı, doğal malzemelerle hazırlanır.

BADEM EZMELİ STOLLEN

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
BADEM EZMELİ STOLLEN

BADEM EZMELİ STOLLEN

2 stollen için,

mayalı hamur için,

25 g ekşi maya 

50 g un 

25 g su 


• Un, maya ve suyu karıştırın. Katı bir hamur olacağı için elinizle 5 dk yoğurun. 

• Hacminin üç katı kadar kabarması için oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 

• Bu süre 8-12 saat kadar sürebilir. 


stollen hamuru için,

400 g ekmeklik organik beyaz un 

100 g mayalı hamur 

150 g şeker 

150 g tereyağı (tuzsuz oda sıcaklığında) 

160 g süt 

3 yumurtanın sarısı 


• Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabınıza alın ve 10 dk kadar yoğurun.


baharat karışımı için,

bir tutam tuz 

½ tk karışık baharat (tarçın, kakule, karanfil) 

1 yk vanilya özütü 

1 portakal kabuğu (rende)

1 adet limon kabuğu (rende)

200 g çekirdeksiz kuru üzüm 

100 g kabuksuz badem 

100 g Antep fıstığı 


• Hamura tuz, baharat, vanilya, portakal limon kabuğu, üzüm, badem ve Antep fıstığını ilave edip 1-2 dk kadar karıştırın. Hamuru cam bir kaba alın oda sıcaklığında hacminin 2-3 katı kadar mayalanmaya bırakın. 


badem ezmesi için,

440 g kabuksuz badem 

150 g şeker 

20 g gül suyu 

1-2 damla badem özütü 


• Badem ve şekeri 2-3 dk mutfak robotundan geçirin. Gül suyu ve badem özütünü ilave edin. 

• Streç filmin arasına alın. Yaklaşık 50 cm uzunluğunda elinizle bastırarak uzatarak yuvarlayın. 2 eşit parçaya kesin. 


ayrıca,

1 yumurta

tereyağı, file badem ve pudra şekeri


• Mayalanmış stollen hamurunu iki eşit parçaya bölün. Hafif unladığınız tezgahta oval şeklinde açın. 

• Bir tarafına badem ezmesini yerleştirip hamuru üzerine kapatın. Fırın tepsisine alın.

• Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.

• Son şeklini verdiğiniz stollen hamurlarını kapalı soğuk fırında hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. İsterseniz fırının içine bir kap sıcak su koyabilirsiniz. 

• Stollenlar iki katı kadar mayalanınca fırından çıkarın. Fırını 160 derecede 15 dk ısıtın. 

• Yumurtayı çırpın. Hamurun üzerine sürün. File badem serpiştirin. 

• Isıtılmış fırında 45 dk kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince üzerine tereyağı sürüp pudra şekeri eleyin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.