BADEM UNLU KRAKER
80 gr un
60 gr badem unu
1 çay kaşığı bal
1 tutam tuz
60 gr tereyağı (soğuk)
60 ml su
1 yumurta akı
2 dal biberiye
tuz
• Kuru malzemeleri bir kaseye alın ve karıştırın. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın ve kuru malzemelere ilave edin.
• Elinizle ovarak kırıntı haline getirin, daha sonra bal ve suyu ekleyin ve hızlıca hamuru toparlayın. Hamuru buzdolabı poşetine koyun ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
• Buzdolabında dinlenen hamuru merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı kullanarak kesin. Üzerine yumurta akı sürün ve biberiye yaprakları ile süsleyin.
• Şekil verdiğiniz krakerleri önceden 200 derece ısıtılmış fırında 7-10 dakika pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!