Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BADEM UNLU KRAKER

Lezzetli Badem Unlu Kraker tarifi ile atıştırmalık keyfini çıkarın. Kolay ve pratik bir tarif ile sağlıklı atıştırmalık yapın.

BADEM UNLU KRAKER

Urnisa Gahramanova
Urnisa Gahramanova
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
BADEM UNLU KRAKER

BADEM UNLU KRAKER

80 gr un  

60 gr badem unu 

1 çay kaşığı bal  

1 tutam tuz

60 gr tereyağı (soğuk)

60 ml su

1 yumurta akı  

2 dal biberiye 

tuz


• Kuru malzemeleri bir kaseye alın ve karıştırın. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın ve kuru malzemelere ilave edin.  

• Elinizle ovarak kırıntı haline getirin, daha sonra bal ve suyu ekleyin ve hızlıca hamuru toparlayın. Hamuru buzdolabı poşetine koyun ve 30 dakika buzdolabında bekletin.  

• Buzdolabında dinlenen hamuru merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı kullanarak kesin. Üzerine yumurta akı sürün ve biberiye yaprakları ile süsleyin.  

• Şekil verdiğiniz krakerleri önceden 200 derece ısıtılmış fırında 7-10 dakika pişirin. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.