BEYAZ ÇİKOLATALI KIZILCIK MEYVELİ PANETTONE
Bu hamur için 1 adet 1kg hamuru alacak Panettone kalıbı kullanabilirsiniz.
aromatik karışım için;
30 g akasya balı
1 yk vanilya özütü
1 yk portakal kabuğu rendesi
1 yk limon kabuğu rendesi
• Aromatik karışım için olan malzemelerin tamamını bir gece önceden karıştırın ve kenarda bekletin.
ön hamur için;
69 g aktif ekşi maya ( öncesinde 3 kez beslenmiş aktif hale gelmiş maya )
75 g şeker
120 g su
54 g yumurta sarısı
72 g tereyağı (tuzsuz ,oda sıcaklığında yumuşamış)
240 g un
• Ön hamur için ekşi maya, un, su, şeker ve yumurta sarılarını hamur kabına alın. Stand mikserde 5 dk kadar karıştırın.
• Tereyağını 3 seferde hamura ilave edin 10 dk daha hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
• Kapağını kapatın. Hamuru oda sıcaklığında 3 kat olana kadar mayalanmaya bırakın.
• Üzüm ve kızılcığı sıcak suyla yıkayın iyice kurulayın.
• Hamur yoğurma makinasına, un, şeker, tuz, yumurta sarıları ve ön hamurun tamamını ilave edin. Hamur toparlanmaya başlayınca aromatik karışımı ve tereyağını üç aşamada ilave edin. Hamuru makinada 20-25 dk kadar karıştırın. Pürüzsüz esnek toparlanan bir hamur elde edin.
• Hamura son olarak üzüm, kızılcık ve çikolatayı ilave edin. Hamurun her yerine eşit oranda dağılınca hamuru beze yapın ve 30 dk dinlendirin.
• Panettone kalıbının tabanına 2 adet şiş saplayın ve kalıbı fırın tepsisine yerleştirin.
• Ellerinizi soğuk suyla yıkayın. Dinlenmiş hamuru hızlıca gergin bir şekilde yuvarlak beze yapın. Hazırladığınız kalıba alın. Kapalı soğuk fırında hacminin 2 katı kadar kabarıp mayalanmaya bırakın.
• Fırını 160 derecede 15 dk ısıtın. Panettone’un üstüne artı şekilde çizik atın ortasına kesme şeker büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. Isıtılmış fırında 50-60 dk pişirin.
• Fırından çıkar çıkmaz ters çevirip asın. En az 12 saat dinlendirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!