Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BEYAZ ÇİKOLATALI KIZILCIK MEYVELİ PANETTONE

Beyaz çikolatalı kızılcık meyveli panettone tarifi, lezzetli atıştırmalıklar arayanlar için mükemmel bir seçenek.

BEYAZ ÇİKOLATALI KIZILCIK MEYVELİ PANETTONE

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
BEYAZ ÇİKOLATALI  KIZILCIK MEYVELİ  PANETTONE

BEYAZ ÇİKOLATALI KIZILCIK MEYVELİ PANETTONE


Bu hamur için 1 adet 1kg hamuru alacak Panettone kalıbı kullanabilirsiniz. 


aromatik karışım için; 

30 g akasya balı 

1 yk vanilya özütü 

1 yk portakal kabuğu rendesi 

1 yk limon kabuğu rendesi 


• Aromatik karışım için olan malzemelerin tamamını bir gece önceden karıştırın ve kenarda bekletin. 


ön hamur için;

69 g aktif ekşi maya ( öncesinde 3 kez beslenmiş aktif hale gelmiş maya ) 

75 g şeker 

120 g su 

54 g yumurta sarısı 

72 g tereyağı (tuzsuz ,oda sıcaklığında yumuşamış) 

240 g un 


• Ön hamur için ekşi maya, un, su, şeker ve yumurta sarılarını hamur kabına alın. Stand mikserde 5 dk kadar karıştırın. 

• Tereyağını 3 seferde hamura ilave edin 10 dk daha hamur pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun. 

• Kapağını kapatın. Hamuru oda sıcaklığında 3 kat olana kadar mayalanmaya bırakın. 

• Üzüm ve kızılcığı sıcak suyla yıkayın iyice kurulayın. 

• Hamur yoğurma makinasına, un, şeker, tuz, yumurta sarıları ve ön hamurun tamamını ilave edin. Hamur toparlanmaya başlayınca aromatik karışımı ve tereyağını üç aşamada ilave edin. Hamuru makinada 20-25 dk kadar karıştırın. Pürüzsüz esnek toparlanan bir hamur elde edin. 

• Hamura son olarak üzüm, kızılcık ve çikolatayı ilave edin. Hamurun her yerine eşit oranda dağılınca hamuru beze yapın ve 30 dk dinlendirin. 

• Panettone kalıbının tabanına 2 adet şiş saplayın ve kalıbı fırın tepsisine yerleştirin. 

• Ellerinizi soğuk suyla yıkayın. Dinlenmiş hamuru hızlıca gergin bir şekilde yuvarlak beze yapın. Hazırladığınız kalıba alın. Kapalı soğuk fırında hacminin 2 katı kadar kabarıp mayalanmaya bırakın. 

• Fırını 160 derecede 15 dk ısıtın. Panettone’un üstüne artı şekilde çizik atın ortasına kesme şeker büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. Isıtılmış fırında 50-60 dk pişirin. 

• Fırından çıkar çıkmaz ters çevirip asın.  En az 12 saat dinlendirin. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.