Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

ELMALI KURABİYE

Pratik elmalı kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şaşırtın. Lezzetli ve kolay atıştırmalık için adım adım tarif!

ELMALI KURABİYE

Urnisa Gahramanova
Urnisa Gahramanova
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE

hamuru için, 

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

100 ml süt kreması 

220 g un (kontrollü ekleyin)

10 g kabartma tozu 

1 çk vanilya özütü 


dolgu için,

2 elma (büyükse 1 adet yeterli)  

8 kuru kayısı 

1 yk kuru üzüm 

½ çk tarçın 

şeker ve vanilya özütü

1 çk limon suyu 

limon kabuğu rendesi 

7-8 ceviz içi 


• Hamuru için yumuşak tereyağı ve kremayı mikserle güzelce çırpın ve vanilya özütü ilave edin. Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın ve çırpılmış tereyağı ve kremaya ilave edin. Hızlıca hamuru toplayın, 4 yere bölün ve beze şeklinde yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.  

• İç harcı için elmaların kabuğunu soyun ve rendeden geçirin. Kuru kayısı ve üzümü önceden 5 dakika kadar sıcak suda bekletin, daha sonra kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın.

• Tüm malzemeleri bir tavaya alın ve yaklaşık 10 dakika gibi kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar soteleyin isteğe göre üzerine biraz ceviz ekleyin.   

• Dinlenen bezelerin her birini merdaneyle 0.5cm kalınlığında açın ve 8 üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin bir ucuna iç elmalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 

• Sardığınız elmalı ruloları 15 dakika kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin ve servis edin.  

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.