ELMALI KURABİYE
hamuru için,
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
100 ml süt kreması
220 g un (kontrollü ekleyin)
10 g kabartma tozu
1 çk vanilya özütü
dolgu için,
2 elma (büyükse 1 adet yeterli)
8 kuru kayısı
1 yk kuru üzüm
½ çk tarçın
şeker ve vanilya özütü
1 çk limon suyu
limon kabuğu rendesi
7-8 ceviz içi
• Hamuru için yumuşak tereyağı ve kremayı mikserle güzelce çırpın ve vanilya özütü ilave edin. Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın ve çırpılmış tereyağı ve kremaya ilave edin. Hızlıca hamuru toplayın, 4 yere bölün ve beze şeklinde yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin.
• İç harcı için elmaların kabuğunu soyun ve rendeden geçirin. Kuru kayısı ve üzümü önceden 5 dakika kadar sıcak suda bekletin, daha sonra kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın.
• Tüm malzemeleri bir tavaya alın ve yaklaşık 10 dakika gibi kısık ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar soteleyin isteğe göre üzerine biraz ceviz ekleyin.
• Dinlenen bezelerin her birini merdaneyle 0.5cm kalınlığında açın ve 8 üçgen şeklinde kesin. Üçgenlerin bir ucuna iç elmalı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
• Sardığınız elmalı ruloları 15 dakika kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin ve servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!