HAŞHAŞLI GRİSİNİ
Aydan Üstkanat’ın UN kitabından, Parmesanlı grisini tarifinin haşhaşlı ve çavdar unlu versiyonudur.
400 gr un (tercihen çavdar unu)
210 gr ılık su
10 gr kuru maya
100 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mavi haşhaş
• Haşhaş hariç tüm malzemeleri bir kaseye alın ve yaklaşık 10 dakika yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. En sonda haşhaşı ilave edin ve tüm hamura güzelce yayılmasını sağlayın.
• Hamuru 5 dakika dinlendirin ve daha sonra tezgah alıp merdaneyle dikdörtgen çekinde açın. Açtığınız hamurun kalınlığı yaklaşık 0.5 cm gibi olmalıdır.
• Şerit olacak çekilde 0.5 cm - 1 cm inceliğinde kesin. Her şeridi tezgah üzerinde avuç içinizle yuvarlayın ve yağlı kağıtla serilmiş tepsiye dizin.
• Önceden 200°C ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin, daha sonra fırın ısını 180°C yapın ve 10 dakika daha pişirin. 0 dakika sonra fırın ısısını 80°C'ye kadar düşürün ve 10 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!