İNCİR ve CEVİZLİ BİSCOTTİ
20 - 22 adet
4 yk toz şeker
4 yk tereyağı
vanilya
tuz
1/2 yk kabartma tozu
2 sb + 2 yk un
150 g kuru incir
50 g ceviz
1/2 yk baharat karışımı
baharat karışımı,
2 yk toz zencefil
2 yk toz kakule
2 çk tarçın
1/2 çk toz karanfil
3/4 çk muskat (rendelenmiş)
Tereyağı ve şekeri derin bir kapta çırpın.Yumurtayı ekleyin ve karıştırın.
Vanilya özütü, tuz ve baharatı ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip, hamur haline getirin.
Toparlanıp hamur haline gelen karışıma en son ceviz ve doğranmış kuru incirleri ekleyin. Biraz yoğurup toparlayın.
Fırını 175°C'de ısıtın.
Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. Ellenizi unlayıp, hamuru toparlayarak rulo formu verin. Hafifçe üzerine bastırıp düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. Süre bitince fırından çıkarıp 15 dk soğumasını bekleyin.
Keskin bir bıçakla pişen keki dilimleyin. Dilimleri tepsiye dizip tekrar fırına verin 170°C'de 20 dakika daha kenarları kızarana kadar pişirin. Sürenin ortasında dilimleri alt üst yapın.
Fırından çıkarıp soğutma telinde soğumaya bırakın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!