KAHVELİ, CEVİZLİ VICTORIA KEK
170 g oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
175 g esmer şeker
3 oda sıcaklığında yumurta
175 g çok amaçlı un
1 çk vanilya özütü ya da 1 paket vanilin
1 çk kabartma tozu
1 yk kaynar su
1 tk granül kahve
1 sb irice parçalanmış ceviz
Ayrıca 15’er cm’lik iki ayrı kek kalıbı
• Şeker ve tereyağını bir mikser yardımıyla kremamsı bir hal alana kadar çırpın.
• Yumurtaları tek tek ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
• Sırasıyla toz malzemeler eleyerek ekleyin, sadece karışana kadar az çırpın.
• Granül kahve ve su karışımı tamamen soğuduktan sonra kek karışımına ekleyerek homojen olana kadar hafifçe karıştırın.
• Son olarak parçalanmış cevizler ekleyin.
Önceden ısınmış 170°C’lik fırında 40 dk kontrollü pişirin.
Krema
2 yk şeker
2 yk granül kahve
2 yk kaynar su
70 ml krema
4 yk pudra şekeri
• Bir mikser yardımı ile kaynar su, şeker ve granül kahve rengi tamamen açılana ve köpük gibi olana kadar çırpın.
• Ayrı bir yerde krema ve pudra şekeri de çırpın ve kahveli krema karışımına ekleyin. Damak zevkinize göre şekeri arttırabilirsiniz.
• Soğuyan keklerin arasına, üzerine kremadan sürün.
• Bir avuç ceviz parçası serpip buzdolabında en az 12 saat bekletip, dilimleyerek servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!