Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

KAKAO ÇEKİRDEKLİ İTALYAN PANETTONE

Kakao çekirdekli İtalyan panettone tarifimizle misafirlerinize lezzet dolu bir atıştırmalık sunun. Kolay ve pratik adımlarla hazırlayın!

KAKAO ÇEKİRDEKLİ İTALYAN PANETTONE

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
KAKAO ÇEKİRDEKLİ  İTALYAN PANETTONE

KAKAO ÇEKİRDEKLİ İTALYAN PANETTONE


16 - 18 panettone için,


mayalı hamur için, 

80 g ekşi maya (3 kez beslenmiş aktif) 

80 g un 

20 g su 


• Un, su ve ekşi mayayı elinizle bastırarak 5dk yoğurun. Oda sıcaklığında 3 katı kadar mayalanmaya bırakın.


panettone hamuru için,

ekşi mayalı hamurun tamamı 

400 g ekmeklik beyaz sert buğday unu 

170 g tuzsuz tereyağı 

180 g yumurta sarısı 

150 g su 

175 g şeker 


• Suyu sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın. Şekeri ilave edin karıştırarak şekeri eritin. Un ve şekerli suyu hamur yoğurma makinesinin haznesine alın. 

• Karıştırarak yumurta sarılarının yarısını ilave edin.

 • Mayalı hamuru ve kalan yumurta sarılarını hamura ilave edip iyice karışmasını sağlayın. Hamura üç aşamada yumuşak (erimemiş) tereyağını ilave edin. Toplam 15 dk kadar makinede yoğurmuş olacaksanız. Esnek yumuşak bir hamur olmalı.

• Hamuru cam bir kaba alın üç katına yakın mayalanması için oda sıcaklığında bırakın. Bu süre oda sıcaklığına göre 8-12 saat kadar sürebilir. 


hamur için,

100 g beyaz sert buğday unu 

35 g şeker 

50 g yumurta sarısı 

60 g tereyağı 

15 g bal 

11 g tuz 

1 yk vanilya özütü 

1 adet portakal kabuğu (rende)

1 adet limon kabuğu (rende)

150 g kakao çekirdeği 



• Un ve mayalanmış Panettone hamurunu hamur yoğurma makinasına alıp 10 dk kadar yoğurun. Şekeri ve üç aşamada yumurta sarılarını ilave edin. Vanilya, portakal ve limon kabuğunu ilave edin karışmasını sağlayın. Tuzu ilave edin ve iki dakika daha yoğurun.

• Tereyağını ilave edip yoğurmaya devam edin. Bu aşamada hamur esnek yumuşak ve parlak görünmeli. Kakao çekirdeğini ilave edin 2-3 dk kadar karıştırın (Kakao çekirdeği yerine 200 g çekirdeksiz kuru üzüm de çok iyi olur). Hamuru bir saat oda sıcaklığında dinlendirin. 

• Kalıplara hamuru yerleştirmeden önce tahta veya şişler saplayın. Her kalıbın alt kısmına karşılıklı 2 adet şiş saplamalısınız. 

• Bir saat dinlenmiş hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Hamurdan yaklaşık 100 gamlık parçalar alıp elinizle katlayarak gergin minik bezeler yapın bekletmeden pürüzsüz tarafı üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde yapın. 

• Kapalı soğuk fırında 2-3 katına yakın kabarncaya kadar mayalanmaya bırakın. Fırından çıkarın.

• Fırını 160 derecede 15 dk ısıtın. Minik Panettone’lerın üzerini keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin Tam ortasına nohut büyüklüğünde bir parça tereyağı bırakın. Isıtılmış fırında yaklaşık 45 dk kadar pişirin. 

• Frından alır almaz önceden hazırladığımız yerlerdeki şişlerden tutarak ters şekilde asın, 

• 8 saat kadar bu şekilde soğumaya bırakın.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.