MANDALİNA PÜRESİ / MARMELATI
3 mandalina
80 g Hindistan cevizi şekeri ya da 130 g agave şurubu (meyvenin şeker oranına göre ekleyin)
1/2 vanilya çubuğu özütü ya da
1/2 çk vanilya ekstresi
• Bir sos tavasına kullanacağınız şekeri, iki mandalinanın zestini ve bir mandalinanın minik küpler halinde doğranmış kabuğunu ekleyin.
• Kabuğunu soyduğunuz mandalinaları küpler halinde doğrayarak tavaya aktarın.
• Vanilyayı da ekleyin ve karışım marmelat kıvamı alana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
• Piştikten sonra bir kavanoza aktarın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!