MUZLU CEVİZLİ ÇÖREK
460 g organik ekmeklik beyaz un
100 g ekşi maya (katı beslenmiş aktif)
3 yumurta sarısı
150 g şeker
130 g tereyağı (tuzsuz, oda sıcaklığında)
5 g tuz
130 g su
1 yk vanilya özütü
150 g muz (ezilmiş)
1 adet portakalın kabuğu (rende)
ayrıca,
100 g ceviz
100 g çekirdeksiz kuru üzüm
• Üzüm ve ceviz hariç malzemelerin tamamını hamur yoğurma kabına alın. Makinede 15 dk kadar hamuru pürüzsüz toparlanan hale gelinceye kadar karıştırın. Son dakikasında üzüm ve cevizi ilave edin.
• Hamuru bir saat dinlendirin. Birer saat aralıklarla 4 kez katlayın.
• Hamur hacminin 2 kadar kabarınca 4 de bölün. Gergin bir şekilde bezeler yapın.
• Kelepçeli kek kalıbına aralıklı yerleştirin.Üzerine ceviz serpiştirin.
• Kapalı soğuk fırında 2 katı kadar mayalanmaya bırakın. Fırından çıkarın, fırını 160 derecede ısıtın. Çöreği 50 dk kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!