Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

MUZLU CEVİZLİ ÇÖREK

Lezzetli muzlu cevizli çörek tarifi ile atıştırmalıklarınızı zenginleştirin. Kolay ve pratik tarifimizi deneyin!

MUZLU CEVİZLİ ÇÖREK

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
MUZLU CEVİZLİ  ÇÖREK

MUZLU CEVİZLİ ÇÖREK

460 g organik ekmeklik beyaz un 

100 g ekşi maya (katı beslenmiş aktif) 

3 yumurta sarısı 

150 g şeker 

130 g tereyağı (tuzsuz, oda sıcaklığında) 

5 g tuz 

130 g su 

1 yk vanilya özütü 

150 g muz (ezilmiş) 

1 adet portakalın kabuğu (rende)


ayrıca,

100 g ceviz 

100 g çekirdeksiz kuru üzüm 


• Üzüm ve ceviz hariç malzemelerin tamamını hamur yoğurma kabına alın. Makinede 15 dk kadar hamuru pürüzsüz toparlanan hale gelinceye kadar karıştırın. Son dakikasında üzüm ve cevizi ilave edin. 

• Hamuru bir saat dinlendirin. Birer saat aralıklarla 4 kez katlayın. 

• Hamur hacminin 2 kadar kabarınca 4 de bölün. Gergin bir şekilde bezeler yapın. 

• Kelepçeli kek kalıbına aralıklı yerleştirin.Üzerine ceviz serpiştirin. 

• Kapalı soğuk fırında 2 katı kadar mayalanmaya bırakın. Fırından çıkarın, fırını 160 derecede ısıtın. Çöreği 50 dk kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edin. 


Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.