Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

NAR SOSLU KEK

Nar soslu kek tarifi ile lezzetli bir atıştırmalık hazırlayın. Pratik ve şık sunumu ile misafirlerinizi etkileyecek.

NAR SOSLU KEK

Tuba  Bilen
Tuba Bilen
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
NAR SOSLU KEK

NAR SOSLU KEK

140 g tereyağı (oda sıcaklığında)

200 g un

180 g şeker

1 tk kabartma tozu

1 tk vanilya özütü (ya da bir adet çubuk vanilya)

3 büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)

65 g süt (oda sıcaklığında)

50 g kavrulmuş badem


sos ve süsleme için,

1 sb nar suyu

2 yk pudra şekeri

1 tk limon suyu

1 tk buğday nişastası

2 yk krema

3-4 yk süt

nar tanesi


• Tereyağı ve şeker, vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve birer dakika çırpın.

• Un ve kabartma tozu karışımını süzgeçten geçirerek üç adımda ekleyin ve düşük hızda karışana kadar çırpın.

• Sütü ekleyin ve karışıma iyice yedirin. 

• Bademleri ekleyin, karıştırın ve soğuk tereyağıyla yağladığınız kalıba kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 

• Sos için nar suyu, pudra şekeri, limon suyu ve nişastayı bir sos tavasına alın, kıvamı koyulaşana kadar pişirin. 

• Karışım soğuduktan sonra içerisine kremayı ve sütü ekleyin, homojen olana kadar karıştırın. 

• Soğuyan kekin üzerine sosu dökün ve nar taneleriyle süsleyin. 


Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.