NAR SOSLU KEK
140 g tereyağı (oda sıcaklığında)
200 g un
180 g şeker
1 tk kabartma tozu
1 tk vanilya özütü (ya da bir adet çubuk vanilya)
3 büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
65 g süt (oda sıcaklığında)
50 g kavrulmuş badem
sos ve süsleme için,
1 sb nar suyu
2 yk pudra şekeri
1 tk limon suyu
1 tk buğday nişastası
2 yk krema
3-4 yk süt
nar tanesi
• Tereyağı ve şeker, vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyin ve birer dakika çırpın.
• Un ve kabartma tozu karışımını süzgeçten geçirerek üç adımda ekleyin ve düşük hızda karışana kadar çırpın.
• Sütü ekleyin ve karışıma iyice yedirin.
• Bademleri ekleyin, karıştırın ve soğuk tereyağıyla yağladığınız kalıba kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
• Sos için nar suyu, pudra şekeri, limon suyu ve nişastayı bir sos tavasına alın, kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
• Karışım soğuduktan sonra içerisine kremayı ve sütü ekleyin, homojen olana kadar karıştırın.
• Soğuyan kekin üzerine sosu dökün ve nar taneleriyle süsleyin.

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!