PEYNİRLİ KRAKER
300 gr un
0,5 çay kaşığı tuz
0,5 çay kaşığı zerdeçal
80 gr tereyağı
100 gr Gouda peyniri
1 yumurta
115 gr süt
• Kraker için kullanılan tüm malzemeler soğuk olmalı, özellikle de tereyağı ve süt.
• Peyniri ince rendeden geçirin.
• Derin bir kasede tüm kuru malzemeleri karıştırın, daha sonra tereyağı ilave edin ve elinizle olarak kırıntı haline getirin, içine peynir, süt ve yumurta sarısı ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın.
• Hamuru hızlıca toparlayıp bir buzdolabı poşetinin içine alın ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.
• 30 dakika sonra hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 0.5 cm kalınlığında açın.
• Açtığınız hamurdan üçgenler kesin ve daha sonra krema duyları yardımıyla delikler keserek peynir şekli verin.
• En sonda üzerine yumurta beyazı sürüp 170 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!