RAFİNE ŞEKERSİZ İNCİRLİ PANCAKE
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen ayçiçek ya da zeytinyağı)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 adet taze incir
- Bir tutam tuz
- İsteğe bağlı: Tarçın (yarım çay kaşığı)
- Üzeri için (isteğe bağlı):
- Bal veya pekmez
- Fındık içi
- Taze İncir
Yapılışı:
Yumurtayı çırpın ardından sütü ekleyip karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyin:
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. (Çok yoğun olursa biraz süt, çok sıvı olursa azıcık un ekleyebilirsiniz.)
Doğradığınız incirleri hamura ekleyin ve karıştırın. Dilerseniz tarçın da katabilirsiniz.
Pişirme:
Tavayı hafifçe yağlayın ve ısıtın. Orta ateşte, kepçeyle karışımdan alarak tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirip diğer yüzünü pişirin.
Servis:
Sıcak servis edin. Üzerine bal, fındık ve taze incir ile süsleyebilirsiniz.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!