ŞEKERSİZ TAHİNLİ KURABİYE
1 yumurta
80 g tahin
80 ml Hindistan cevizi yağı (oda sıcaklığında)
110 g bal
50 g hindistancevizi
300 g yulaf ezmesi
3 yk susam
½ yk kabartma tozu
1 yk vanilya özütü
½ çk tarçın
üzeri için,
susam
• Yumurta, tahin, hindistancevizi yağı, bal ve vanilya özütünü tamamen homojen kıvam alana kadar çırpın.
• Yulaf ezmesinin 1/3’ünü rondoda kırıntı haline gelene kadar çekin.
• Kalan malzemeleri yumurtalı karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
• Hazırladığınız kurabiye hamurundan dondurma kaşığı yardımıyla parçalar ayırın ve aralarında mesafeler bırakarak yağlı kağıtla kapladığınız tepsiye dizin.
• Elinizi hafif ıslatın ve tepsiye dizdiğiniz hamur parçalarına şekil verin. Üzerine susamı serpiştirin.
• Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dakika pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!