Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

TAZE SOĞANLI PATATESLİ  RUSTİK GALETTE

Lezzetli taze soğanlı patatesli rustik galette tarifiyle atıştırmalık keyfini çıkarın. Pratik ve lezzetli bir tarif!

TAZE SOĞANLI PATATESLİ  RUSTİK GALETTE

Sezin Ölmez
Sezin Ölmez
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 6 görüntülenme
TAZE SOĞANLI  PATATESLİ   RUSTİK GALETTE

TAZE SOĞANLI PATATESLİ  RUSTİK GALETTE

6 dilim


300 g un (çok amaçlı)

100 g tereyağı (soğuk ve küp kesilmiş)

2 yk yoğurt

5 yk soğuk su


harcı için,

120 g beyaz peynir (yumuşak)

50 g lor peyniri

60 ml krema

1 yumurtanın sarısı

2 çk hardal

1/2 çk karabiber

1 çk tuz


üzeri için,

1 küçük boy patates

6 sap taze soğan (1 santimlik doğranmış)

1 yumurta (sarısı ve beyazını ayırın)

1 yk zeytinyağı


Hamur için unu ve küp doğranmış soğuk tereyağını derin bir kaba alıp parmaklarınızla ufalayıp kum kıvamına gelene kadar karıştırın.


Karışıma yoğurt ve azar azar soğuk su ekleyerek hamur kıvamına getirip çok yoğurmadan toparlayın.


Hamuru 25 x 30 cm boyutlarında yaklaşık 1/2 cm kalınlığında bir dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla açın tepsiye aktarıp buzdolabında dinlenmeye alın.


Bu arada patatesi yıkayıp kabuğunu soymadan bir mandolin yardımıyla incecik kesin. Patates dilimlerini 10 dakika suda bekletip kurulayarak kenara alın.


İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın, kenara alın.


Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp fırını 180 °C'de ön ısıtmaya başlayın. Hamurun üzerine yumurta beyazından sürün, kenarlarda 2 cm pay bırakarak harç malzemesini yayın.


Patatesleri harcın üzerine dizin. En üste taze soğan dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla patates ve soğan dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün. Hamurun kenarlarını katlayın ve hafifçe bastırıp yapıştırın. Kenarlara yumurta sarısını sürüp üzerine susam serpin.


Galetin kenarları ve üzeri kızarana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.