TAZE SOĞANLI PATATESLİ RUSTİK GALETTE
6 dilim
300 g un (çok amaçlı)
100 g tereyağı (soğuk ve küp kesilmiş)
2 yk yoğurt
5 yk soğuk su
harcı için,
120 g beyaz peynir (yumuşak)
50 g lor peyniri
60 ml krema
1 yumurtanın sarısı
2 çk hardal
1/2 çk karabiber
1 çk tuz
üzeri için,
1 küçük boy patates
6 sap taze soğan (1 santimlik doğranmış)
1 yumurta (sarısı ve beyazını ayırın)
1 yk zeytinyağı
Hamur için unu ve küp doğranmış soğuk tereyağını derin bir kaba alıp parmaklarınızla ufalayıp kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karışıma yoğurt ve azar azar soğuk su ekleyerek hamur kıvamına getirip çok yoğurmadan toparlayın.
Hamuru 25 x 30 cm boyutlarında yaklaşık 1/2 cm kalınlığında bir dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla açın tepsiye aktarıp buzdolabında dinlenmeye alın.
Bu arada patatesi yıkayıp kabuğunu soymadan bir mandolin yardımıyla incecik kesin. Patates dilimlerini 10 dakika suda bekletip kurulayarak kenara alın.
İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın, kenara alın.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarıp fırını 180 °C'de ön ısıtmaya başlayın. Hamurun üzerine yumurta beyazından sürün, kenarlarda 2 cm pay bırakarak harç malzemesini yayın.
Patatesleri harcın üzerine dizin. En üste taze soğan dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla patates ve soğan dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün. Hamurun kenarlarını katlayın ve hafifçe bastırıp yapıştırın. Kenarlara yumurta sarısını sürüp üzerine susam serpin.
Galetin kenarları ve üzeri kızarana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!