YER FISTIĞI EZMELİ KURABİYE
130 g yer fıstığı ezmesi
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
80 g şeker
1 küçük boy yumurta
1 çk vanilya özütü
100 g un
3 g kabartma tozu
• Oda sıcaklığında tereyağı ve yerfıstığı ezmesini güzelce çırpın, yumurta ve vanilya özütü ilave edin ve homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
• Un ve kabartma tozunu karıştırın ve karışıma ekleyin. Hamuru spatula yardımıyla toparlayın.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve tepsiye dizin. Ayırdığınız hamur toplarına çatalla bastırın.
• Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kontrollü pişirin. Üzeri kızarınca hazır olacaklar.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!