HAVUÇLU PATATESLİ KIŞ ÇORBASI
2 kuru soğan (orta boy)
1 yk tereyağı
400 g havuç
2 patates (orta boy)
60 g pirinç
¼ demet maydanoz
1 lt sebze suyu
karabiber, deniz tuzu
Soğanı ince küpler, patatesleri kalın küpler halinde doğrayın, havuçları soyacak yardımıyla ince şeritler halinde rendeleyin.
• Tereyağını tencereye alıp soğanı soteleyin. Üzerine patatesi ve havucu ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp tüm sebzeleri 15 dakika pişirin.
• Ayrı bir tencereye 120 ml sebze suyu ile pirinci ilave edin, kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde pişirin. Pirinçler suyunu çektikten sonra ateşten alın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
• Kalan sebze suyunu tencerede pişmekte olan sebzelerin üzerine ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Çorbayı ateşten aldıktan sonra pişirmiş olduğunuz pirinci ve kıyılmış taze maydanozu içine ilave edip karıştırın.
• Yaklaşık 2-3 saat dinlenen çorbayı ısıtıp sıcak oalar maydanozla servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!