KREMALI KARNABAHAR ÇORBASI
600 g karnabahar
2 kuru soğan (orta boy)
4-5 diş sarımsak (kabuklu)
2 yk zeytinyağı
400 ml Hindistan cevizi sütü (ya da yemeklik krema)
600 ml sebze suyu veya su (tarif; sf. 39)
1 tepeleme çk kimyon
1 tepeleme çk kuru kişniş tozu
karabiber, tuz
• Soğanı soyup 1 cm’lik halkalar halinde kesin üzerlerinden birkaç damla zeytinyağı geçirin.
• Karnabaharı küçük çiçeklere ayırdıktan sonra zeytinyağı, kimyon, kişniş tozu, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
• Yağlı kağıt konulmuş bir fırın tepsisine karnabahar, soğan ve sarımsağı koyup 180 derede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
• Sebzeler pişince sarımsakları sıkarak kabuklarından çıkarın. Tüm sebzeleri büyük bir çorba tenceresinin içerisine alın hindistancevizi sütü, sebze suyu, tuz ve karabiber ekleyin kaynamaya başlayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşe alarak kapağı kapalı 5 dakika daha pişirin. Çorbayı ateşten alın ve soğumaya bırakın.
• Biraz dinlendikten sonra blender yardımıyla püre haline getirin. Kavrulmuş file badem ve turp dilimleriyle sevsis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!