KREMALI MANTAR ÇORBASI
4 kase
6 yk zeytinyağı
600 gr kültür veya kestane mantarı (dilimlenmiş)
2 soğan
8 diş sarımsak
1 yk sirke
2 yk un
1 sb et suyu
4 sb su
1 paket krema
tuz ve taze çekilmiş karabiber
taze kekik
• Orta ateşte zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarın üçte birini ayırıp geri kalanı sarımsak ve soğanlarla birlikte kavurun. Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
• Taze kekik dalları ve sirkeyi ekleyip karabiber ve tuzla tatlandırdıktan sonra kaynatın. 20 - 25 dk kısık ateşte pişirin.
• Kekik dallarını içinden alıp blenderla pürüzsüz hale getirin.
• Ayırdığınız mantar dilimlerini zeytinyağında kavurun, krutonlarla birlikte mantar çorbasının üstünde servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!