Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Lezzetli kremalı mantar çorbası tarifi ile soğuk günlerde içinizi ısıtın. Pratik ve besleyici bir çorba tarifi!

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
KREMALI MANTAR ÇORBASI

KREMALI MANTAR ÇORBASI

4 kase


6 yk zeytinyağı

600 gr kültür veya kestane mantarı (dilimlenmiş)

2 soğan

8 diş sarımsak 

1 yk sirke

2 yk un

1 sb et suyu

4 sb su

1 paket krema

tuz ve taze çekilmiş karabiber

taze kekik


• Orta ateşte zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarın üçte birini ayırıp geri kalanı sarımsak ve soğanlarla birlikte kavurun. Unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

• Taze kekik dalları ve sirkeyi ekleyip karabiber ve tuzla tatlandırdıktan sonra kaynatın. 20 - 25 dk kısık ateşte pişirin. 

• Kekik dallarını içinden alıp blenderla pürüzsüz hale getirin.

• Ayırdığınız mantar dilimlerini zeytinyağında kavurun, krutonlarla birlikte mantar çorbasının üstünde servis edin.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.