Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

KUŞKONMAZ ÇORBASI

Lezzetli kuşkonmaz çorbası tarifi ile sağlıklı bir başlangıç yapın. Kolay ve pratik tarifimizle misafirlerinizi etkileyeceksiniz.

KUŞKONMAZ ÇORBASI

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
KUŞKONMAZ ÇORBASI

KUŞKONMAZ ÇORBASI

4 kase,


2 yk zeytinyağı 

1 soğan (doğranmış)

2 küçük patates(doğranmış)

3 diş sarımsak (kıyılmış)

tuz, karabiber

3 sb su

300 g kuşkonmaz

1 sb bezelye

3 yk limon suyu

½ çk limon kabuğu rendesi

25 g fesleğen

taze nane dalları (isteğe bağlı)


• Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Patatesleri, sarımsağı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin ve 10 -12 dakika veya patatesler yumuşayana kadar pişirin.

• Kuşkonmazı patates tenceresine ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Bezelyeyi ilave edin ve ardından çorbayı blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. 

• Hardal, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Fesleğen ekleyin ve birleştirilene kadar karıştırın. 

• Çorbayı kaselere paylaştırın ve isteğe bağlı birkaç yaprak taze nane serperek gevrek ekmek ile servis edin.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.