KUŞKONMAZ ÇORBASI
4 kase,
2 yk zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
2 küçük patates(doğranmış)
3 diş sarımsak (kıyılmış)
tuz, karabiber
3 sb su
300 g kuşkonmaz
1 sb bezelye
3 yk limon suyu
½ çk limon kabuğu rendesi
25 g fesleğen
taze nane dalları (isteğe bağlı)
• Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar soteleyin. Patatesleri, sarımsağı, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin ve 10 -12 dakika veya patatesler yumuşayana kadar pişirin.
• Kuşkonmazı patates tenceresine ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Bezelyeyi ilave edin ve ardından çorbayı blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
• Hardal, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Fesleğen ekleyin ve birleştirilene kadar karıştırın.
• Çorbayı kaselere paylaştırın ve isteğe bağlı birkaç yaprak taze nane serperek gevrek ekmek ile servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!