MANTAR ÇORBASI
600 g mantar
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yk un (glutensiz, tercihen pirinç unu)
600 ml sebze suyu
400 ml Hindistan cevizi sütü (ya da yemeklik krema)
1 adet defne yaprağı
1 tutam taze biberiye
karabiber, tuz
• Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın. Bir çorba tenceresinde tereyağını eritin, soğanı orta ateşte kavurmaya başlayın. Üzerine küçük doğranmış sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edin. Mantarı da tencereye ekleyerek orta ateşte kavurmaya devam edin.
• Bu sırada küçük bir kapta yarım çay bardağı suya unu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam yakalayana kadar karıştırın. Bu karışımı mantarların üzerine ekleyip karıştırın.
• Son olarak sebze suyu, defne yaprağı, biberiye, tuz ve karabiberini ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirin. (Su sebzeleri biraz geçecek şekilde kalmalı) Kaynamaya başladığında kısık ateşe alarak tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika daha pişirin.
• Piştikten sonra içinden defne yaprağını çıkarın ve hindistancevizi sütünü ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. İnce kesilmiş çiğ mantarla servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!