Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

NANELİ BEZELYE ÇORBASI

Naneli Bezelye Çorbası tarifi ile sağlıklı ve lezzetli bir çorba hazırlayın. Taze nane ve bezelye ile ferahlatıcı bir tat.

NANELİ BEZELYE ÇORBASI

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
NANELİ BEZELYE ÇORBASI

NANELİ BEZELYE ÇORBASI

4 kase


1 yk zeytinyağı

1 soğan (doğranmış)

2 orta boy patates (doğranmış)

3 sb sebze suyu

4 sb bezelye

¾ çk ince tuz veya tadına göre daha fazla

½ demet taze nane yaprağı

tuz, karabiber


garnitür için,

3 yk bezelye (haşlanmış)

1 yk zeytinyağı

parmesan veya beyaz peynir (ufalanmış)

susam veya kenevir tohumu


• Zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika soteleyin.

• Patatesleri ve sebze suyunu ekleyip kaynatın. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bezelyeleri ekleyin ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.

• Ocağı kapatıp tuz, karabiber ve taze nane yapraklarını ekleyin ve birkaç dakika soğumaya bırakın.

• Ardından blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin (Çorba sizin için çok koyuysa, istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyerek inceltebilirsiniz. )

• Serviste üzerine biraz sızma zeytinyağı ve dilerseniz biraz parmesan peyniri veya ufalanmış beyaz peynir serpebilirsiniz.


Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.