NANELİ BEZELYE ÇORBASI
4 kase
1 yk zeytinyağı
1 soğan (doğranmış)
2 orta boy patates (doğranmış)
3 sb sebze suyu
4 sb bezelye
¾ çk ince tuz veya tadına göre daha fazla
½ demet taze nane yaprağı
tuz, karabiber
garnitür için,
3 yk bezelye (haşlanmış)
1 yk zeytinyağı
parmesan veya beyaz peynir (ufalanmış)
susam veya kenevir tohumu
• Zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin, yumuşayana kadar 5 dakika soteleyin.
• Patatesleri ve sebze suyunu ekleyip kaynatın. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Bezelyeleri ekleyin ve bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
• Ocağı kapatıp tuz, karabiber ve taze nane yapraklarını ekleyin ve birkaç dakika soğumaya bırakın.
• Ardından blender yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin (Çorba sizin için çok koyuysa, istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyerek inceltebilirsiniz. )
• Serviste üzerine biraz sızma zeytinyağı ve dilerseniz biraz parmesan peyniri veya ufalanmış beyaz peynir serpebilirsiniz.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!