PATATESLİ TAZE SOĞAN ÇORBASI
2 - 3 kase
1 demet taze soğan (ince kıyılmış)
1 orta boy patates (minik, küp doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş veya minik doğranmış)
100 ml krema
1 lt su
1/2 çb pirinç
2 yk ilikli kemik suyu ( jöle kıvamında)
2 yk zeytinyağı
karabiber
tuz
• Taze soğanın beyaz ve yeşil kısımlarını ayırın.
• Tencereyi ısıtın, zeytinyağını ekleyin. Patatesleri tencereye alıp 5 dakika kadar kavurun.
• Taze soğanların beyaz kısımlarını ekleyin ve birlikte kavurun, sarımsağı ekleyin birkaç dakika karıştırın.
• Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye suyu ekleyin, pirinci ekleyin ve bir taşım kaynatın.
• Kaynayan çorbaya krema, ilikli kemik suyunu ve taze soğanın yeşil kısımlarını ekleyin. Tuz ve karabiberini de serpip karıştırın, 5 dakika sonra ocaktan alın.
• Çorbadan bir kase kadarını ayırıp kalanı blender ile pürüzsüz hale getirin.
• Ayırdığınız kısmı tencereye tekrar ekleyin ya da çorbayı servis ederken çorba kaselerinin üzerini süslemek için paylaştırın. Çorbayı sıcak olarak servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!