TATLI PATATESLİ KIRMIZI PANCAR ÇORBASI
2 kırmızı pancar (orta boy)
1 tatlı patates (büyük boy)
1 kuru soğan (orta boy)
2-3 diş sarımsak (rende)
2 çk taze zencefil (rende)
600 ml sebze suyu veya su
2 yk zeytinyağ
karabiber, tuz
• Soğan, kırmızı pancar ve tatlı patatesi küp doğrayın.
• Bir çorba tenceresine zeytinyağı ve soğanı alıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Üzerine sarımsak ve zencefili ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak pancar ve tatlı patatesi de ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
• Sebze suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynayıncaya kadar pişirin. (Su sebzeleri biraz geçecek şekilde kalmalı). Kaynamaya başladığında kısık ateşe alarak tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika daha pişirin.
• Tencereyi ateşten alın biraz soğumasını bekledikten sonra karışımı blender yardımıyla püre haline getirin ve krema ve taze kekikle servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!