Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

TAVUKLU GREÇKA ÇORBASI

Lezzetli Tavuklu Greçka Çorbası tarifi ile sağlıklı ve pratik bir çorba hazırlayın. Taze malzemelerle zenginleştirilmiş, besleyici bir seçenek.

TAVUKLU GREÇKA ÇORBASI

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 3 görüntülenme
TAVUKLU GREÇKA ÇORBASI

TAVUKLU GREÇKA ÇORBASI

6 kase


1 yk zeytinyağı

6 diş sarımsak (kıyılmış)

1 soğan (doğranmış)

2 havuç (ince dilimlenmiş)

1 yk taze zencefil (rendelenmiş)

1 yk taze zerdeçal (rendelenmiş, veya 

1 çk toz zerdeçal)

6 sb tavuk suyu 

500 gr tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)

1 çk taze biberiye (kıyılmış)

1 çk taze kekik (kıyılmış)

tuz, karabiber

1 sb greçka


• Isıtılmış zeytinyağında soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. 

• Tencereye sarımsak ve havucu ekleyerek tüm malzemeyi birlikte biraz kavurun. 

• Rendelenmiş zerdeçal, zencefili ekleyip 30 sn soteleyin. 

• Tavuk suyu, didiklenmiş tavuk göğsü, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. 

• En son greçkayı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte karabuğday yumuşayıncaya kadar ortalama 10 - 15 dakika pişirin.

• Çorbayı en az yarım saat dinlendirin, sıcak olarak servis edin.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.