TAVUKLU GREÇKA ÇORBASI
6 kase
1 yk zeytinyağı
6 diş sarımsak (kıyılmış)
1 soğan (doğranmış)
2 havuç (ince dilimlenmiş)
1 yk taze zencefil (rendelenmiş)
1 yk taze zerdeçal (rendelenmiş, veya
1 çk toz zerdeçal)
6 sb tavuk suyu
500 gr tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
1 çk taze biberiye (kıyılmış)
1 çk taze kekik (kıyılmış)
tuz, karabiber
1 sb greçka
• Isıtılmış zeytinyağında soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin.
• Tencereye sarımsak ve havucu ekleyerek tüm malzemeyi birlikte biraz kavurun.
• Rendelenmiş zerdeçal, zencefili ekleyip 30 sn soteleyin.
• Tavuk suyu, didiklenmiş tavuk göğsü, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın.
• En son greçkayı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte karabuğday yumuşayıncaya kadar ortalama 10 - 15 dakika pişirin.
• Çorbayı en az yarım saat dinlendirin, sıcak olarak servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!