TERBİYELİ NOHUT ÇORBASI
4 kase
1 çb çiğ karabuğday
1 sb nohut (haşlanmış)
1 yk un
1 yumurta sarısı
1 sb süzme yoğurt
2 sb kemik suyu
3 sb su
kuru nane, tuz, karabiber
• Çiğ karabuğdayı yıkayıp süzün.
• Yıkanmış çiğ kara buğdayı 2 su bardağı su ile orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
• Süzme yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın.
• Karabuğdayın kaynadığı sudan yoğurtlu karışıma alarak karıştırın.
• Yoğurtlu karışımı, karabuğdayı sürekli karıştırarak yavaşça ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kaynatın.
• Haşlanmış nohutları ve naneyi ekleyip kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
• Üzerine zeytinyağı ile yağlanarak fırınlanmış kıtır nohutlardan ekleyerek servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!