ZENCEFİLLİ HAVUÇ ÇORBASI
2 - 3 kase
1 yk tereyağı
1 orta boy soğan (doğranmış)
3 sb sebze suyu
500 gr havuç (doğranmış)
1 yk taze zencefil (rendelenmiş)
¼ sb krema
tuz, beyaz biber
serviste,
krema ve taze fesleğen
• Tereyağını eritip soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin.
• Sebze suyu, havuç ve zencefil ekleyin ve kaynatın. Havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Kremayı ekleyerek blender yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
• Çorbayı tekrar kaynatın, tuzunu ve karabiberini damak zevkinize göre ayarlayın.
• Kaselere alıp krema ve taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!