Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

AKTİF KARBONLU EKMEK

Lezzetli aktif karbonlu ekmek tarifimizi deneyin. Sağlıklı ve nefis bir alternatif arıyorsanız, bu tarif tam size göre!

AKTİF KARBONLU EKMEK

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 5 görüntülenme
AKTİF KARBONLU EKMEK

AKTİF KARBONLU EKMEK

Ön maya

  • 20 g aktif ekşi maya
  • 70 g un
  • 60 g su
  • Un, ekşi maya ve suyu iyice katıştırın
  • 3 katına yakın kabarıp aktif hale gelince hamur yoğurabilirsiniz.

Zerdeçallı hamur

  • 1 tk toz zerdeçal
  • 220 g genel amaçlı organik un
  • 150 g su
  • 80 g yukarıda hazırladığımız ekşi maya
  • Hamura 30 dk sonra ilave etmek için 4 g tuz 10 g su

Aktif karbonlu hamur

  • 1 tk aktif karbon tozu
  • 220 g un
  • 150 g su
  • 80 g ekşi maya
  • Hamura 30 dk sonra ilave etmek için 4 g tuz 10 g su

Unu yoğurma kabınıza alın toz zerdeçalı içine eleyin. Ön maya ve suyu ilave ederek hamuru 3-4 dk yoğurun.

Ayrı bir kap içine unu alın aktif karbon tozunu unla karıştırarak unun içi e eleyin.

Ön maya ve suyu ilave ederek hamuru 3-4 dk yoğurun.

Hamurların üstünü nemli bezle kapatın

30 dk dinlendirin.

Tuzu suyun içinde eriterek hamurlara ayrı ayrı ilave edin. 2-3 dk tuzlu suyu yoğurarak hamura yedirin.

Hamurları 1 saat dinlendirin.

Islak ellerinizle hamurları alta doğru katlayın

Katlama işlemlerin 1 saat aralıklarla 3 kez daha tekrarlayın

Tezgahınızı hafif unlayın zerdeçallı hamuru ters çevirip yaklaşık 30cm büyüklüğünde esneterek açın. Islak ellerinizle siyah hamurunuzu esneterek açın ve hemen zerdeçallı hamurun üstüne yerleştirin

Oval ekmek şeklinde sepetinize göre gergin bir şekilde katlayın.

Hafif unladığınız sepete alın.

Tabak bonesiyle ve ya poşetle kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Bu ekmek buzdolabında 18 saat mayalandı

Fırını tencereyle birlikte 240°C 30 dk ısıtın

Soğuk hamuru sıcak tencereye çevirip çizin

Fırına verin. 30 dk tencerenin kapağı kapalı ekmeği fırında pişirin. Tencerenin kapağını alın ekmeğiniz kızarıncaya kadar pişirin yaklaşık 20 dk kadar.

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.