Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

ÇİFT RENK BATON EKMEK

Lezzetli Çift Renk Baton Ekmek tarifi ile evde harika bir ekmek yapın. Mor havuç ve tatlı ekşi hamurla farklı bir deneyim yaşayın.

ÇİFT RENK BATON EKMEK

Bergüzar Erden
Bergüzar Erden
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
ÇİFT RENK BATON EKMEK

ÇİFT RENK BATON EKMEK

Öncelikle 3-4 adet mor havuçları kabaca dilimleyin fırın kağıdı yerleştirdiğiniz tepsiye dizin 240°C ısınmış fırında yaklaşık 30 dk pişirin. Havuçlara çatalla bastırdığınızda su çıkmasın iyice suyunu çekmiş olsun. 


Tatlı ekşi hamur için 

80 g aktif ekşi maya 

100 g genel amaçlı un 

50 g soğuk süt 

10 g bal 


• Tatlı maya için bütün malzemeleri bir kaseye alarak elinizle yoğurun. Kavanoza alın ve 3 katına yakın mayalanması için oda sıcaklığında bırakın. Bu süre yaklaşık 12 saat sürebilir. 


Mor havuçlu hamur için 

100 g fırınlanmış havuç püresi 

100 g ekşi krema 

20 g organik akçaağaç şurubu 

• Havuç, krema ve akçaağaç şurubunu püre haline getirin. 


130 g yukarıdaki tatlı ekşi hamur 

400 g genel amaçlı un 

140 g su 


• Unu yoğurma kabınıza alın, maya ve havuç püresini ilave edin suyu elinize dökerek yumuşak toparlanan bir hamur yoğurun. Nemli bezle kapatın ve hamuru 30 dk dinlendirin. 

8 g deniz tuzu 

10 g su 

• Tuzu suyun içinde eritin hamurun üstüne dökerek hamuru 5 dk yoğurun. Üstünü kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat mayalanma bırakın.

 

Sade hamur için 

100 g tatlı ekşi hamur 

150 g ekşi krema 

20 g akçaağaç şurubu 

400 g genel amaçlı un 

170 g su 


• Unu yoğurma kabınıza alın ekşi krema, akçaağaç şurubu ve mayayı ilave edin suyu elinize dökerek hamuru 5 dk yoğurun. 

• Hamuru 30 dk dinlendirin. 

8 g deniz tuzu 

10 g su 

• Tuzu suyun içinde eritin hamurun üstüne dökerek hamuru 5 dk yoğurun. Üstünü kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın. 

• Ellerinizi ıslatarak her iki hamuruda esneterek 1 saat aralıklarla 4 kez katlayın. 

• Mor havuçlu hamurdan 250 gamlık 3 beze yapın. Sade hamurdan da 250 gamlık 2 beze yapın Bezeleri 15 dk dinlerin 3 mor 2 sade bezeyi elinizle bastırarak uzatın şeritler hazırlayın. Challah denilen örgü şeklinde örün. 

• Hazırladığınız baton kalıbınıza alın. Kapalı soğuk fırında 2 katı kadar kabarıp mayalanmaya bırakın. 

• Kalıptaki hamurun 2 katı kadar mayalanması yaklaşık 2-9 saat sürebilir hava sıcaklığına bağlı 200°C ısınmış fırında 35 dk pişirin. 

• Örgüden kalan hamurları batard ekmeği şeklinde katlayın ve hafif unladığınız sepete alın. 2 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın 

• Fırını kapaklı çelik tencerenizle birlikte 240°C 30 dk önceden ısıtın Sıcak tencereye hamurunuzu çevirip çizin kapağını kapatın 

• 30 dk kapaklı üzeri kızarıncaya kadar da kapağını alarak pişirin


Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.