Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

İNCİRLİ ÜZÜMLÜ FOCCACIA

Lezzetli incirli üzümlü focaccia tarifi ile evde taze ekmek yapmanın keyfini çıkarın. Kolay ve pratik tarif için hemen tıklayın!

İNCİRLİ ÜZÜMLÜ FOCCACIA

Sezin Ölmez
Sezin Ölmez
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 3 görüntülenme
İNCİRLİ ÜZÜMLÜ FOCCACIA

İNCİRLİ ÜZÜMLÜ FOCCACIA

12 dilim


300 ml ılık süt

300 ml ılık su

1/2 paket instant maya 

2 yk şeker

1 yk tuz

1/3 sb zeytinyağı

2 sb tam buğday unu 

4 sb çok amaçlı un

birkaç dal taze biberiye ve kekik

taze incir

siyah üzüm

böğürtlen 

küflü peynir parçaları


Yarım paket maya ve bir yemek kaşığı şekeri ılık su ve süt karışımına koyun. 

Maya 10 - 15 dakika içinde aktifleşip kabarınca kalan şekeri, tuzu, zeytinyağını ve azar azar unu bir spatula yardımıyla karıştırarak ekleyin. 

İncecik doğranmış taze baharatları karışıma ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 15 dakika hafifçe un serperek yoğurun. 

Hafifçe yağlanmış bir kapta hamuru hacmi iki katlana çıkana kadar birkaç saat dinlenmeye bırakın. 

Kabaran hamuru yağladığınız uygun büyüklükteki fırın tepsisine alıp parmak uçlarınızla yayıp yerleştirin.

Üzerine biraz daha zeytinyağı dökün ve taze baharatlar serpin. Dilimlenmiş incir, üzüm ve böğürtlenleri hafifçe bastırıp yerleştirin, küflü peynir parçalarını yerleştirin, bir tutam tuz daha serpip tepside mayalanması için bir saat kadar daha dinlendirin. 

Kabarma süresi bitmeden fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Fırın ısınınca üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.