İNCİRLİ ÜZÜMLÜ FOCCACIA
12 dilim
300 ml ılık süt
300 ml ılık su
1/2 paket instant maya
2 yk şeker
1 yk tuz
1/3 sb zeytinyağı
2 sb tam buğday unu
4 sb çok amaçlı un
birkaç dal taze biberiye ve kekik
taze incir
siyah üzüm
böğürtlen
küflü peynir parçaları
Yarım paket maya ve bir yemek kaşığı şekeri ılık su ve süt karışımına koyun.
Maya 10 - 15 dakika içinde aktifleşip kabarınca kalan şekeri, tuzu, zeytinyağını ve azar azar unu bir spatula yardımıyla karıştırarak ekleyin.
İncecik doğranmış taze baharatları karışıma ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yaklaşık 15 dakika hafifçe un serperek yoğurun.
Hafifçe yağlanmış bir kapta hamuru hacmi iki katlana çıkana kadar birkaç saat dinlenmeye bırakın.
Kabaran hamuru yağladığınız uygun büyüklükteki fırın tepsisine alıp parmak uçlarınızla yayıp yerleştirin.
Üzerine biraz daha zeytinyağı dökün ve taze baharatlar serpin. Dilimlenmiş incir, üzüm ve böğürtlenleri hafifçe bastırıp yerleştirin, küflü peynir parçalarını yerleştirin, bir tutam tuz daha serpip tepside mayalanması için bir saat kadar daha dinlendirin.
Kabarma süresi bitmeden fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Fırın ısınınca üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!