KURU İNCİRLİ YULAFLI EKMEK
400 g yulaf ezmesi
150 gr kuru incir (6adet)
150g karışık kuruyemiş (ceviz, çiğ badem, çiğ kaju, kabak çekirdeği, ay çekirdeği)
6 yumurta
3 yk keten tohumu (çekilmiş)
2 yk chia tohumu
1 yk %100 fındık ezmesi (şekersiz)
1 yk taze biberiye (ince doğranmış)
1/4 sb zeytinyağı
1 çk tuz
1 çk karbonat
İncirleri doğrayın ve kenara alın.
Bir kapta yumurtaları çırpın Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Badem ezmesini ekleyip karıştırın. Tuz ve karbonatı ekleyin.
Ayrı bir kasede kuru malzemeleri karıştırın.
Kuru malzemeleri yumurta karışımına ekleyin. Son olarak incirleri karışıma ekleyin.
Bir baton ekmek kalıbına yağlı kağıt serin, hafifçe yağlayın. Karışımı kalıba döküp bastırıp yerleştirin.
180°C önceden ısıtılmış fırında 50 - 60 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda fırından çıkarıp soğuma teline alın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!