BUZLU ÇİLEKLİ MATCHA LATTE
ÇİLEK SOSU
- 1 sb 240ml
- 5 taze çilek (incecik doğranmış)
- 1/2 -1tk matcha tozu ,
- 1/4 sb soğuk su
- buz
- ½ - 1 sb badem sütü
- Akçaağaç şurubu veya bal (isteğe bağlı)
- Çilekleri, akçaağaç şurubunu, limon suyunu ve vanilyayı küçük bir tencerede birleştirin. Orta ateşte kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 ila 18 dk arası, çilekler yumuşayıp sulu bir kıvama gelene kadar pişirin
- Ateşten alın. Sos soğudukça koyulaşacaktır. Bu sosu krep, waffle, chia puding ve pastaların üzerinde kullanabilirsiniz.
BUZLU ÇİLEKLİ MATCHA LATTE
- 1 sb 240ml
- 500 g taze veya dondurulmuş çilek (doğranmış)
- ¼ sb akçaağaç şurubu veya bal
- 1 yk taze limon suyu
- 1 çk vanilya
- Çilekleri kaseye koyup hafifçe ezin.
- Matcha tozunu topakları gidermek için başka bir kaseye alın. Suyu ekleyerek matcha tamamen dağılana ve üstünde köpüklü bir tabaka oluşana kadar bir matcha çırpıcısı veya süt köpürtme aleti kullanarak çırpın.
- Çilekleri uzun bir bardağa alıp bardağı kırık buzla tamamen doldurun.
- Bardağı üçte iki oranında dolduracak kadar badem sütü ekleyin. Üstüne matcha karışımını koyun.
- Karıştırın ve pipetle tadına bakın. İstenirse akçaağaç şurubu veya balla tatlandırın. Bekletmeden servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Aykut Şener
07 Aralık 2025
test