Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

İNCİR YAPRAĞI AROMALI PANNA COTTA

İncir yaprağı aromalı panna cotta tarifi ile farklı ve lezzetli bir tatlı deneyimi yaşayın! Kolay yapımı ve hafif tadıyla bu tarif, özel günleriniz için ideal. Detaylı anlatımı ve püf noktalarıyla burada.

İNCİR YAPRAĞI AROMALI PANNA COTTA

Sezin Ölmez
Sezin Ölmez
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 4 görüntülenme
İNCİR YAPRAĞI AROMALI PANNA COTTA

İNCİR YAPRAĞI AROMALI PANNA COTTA

  • 4 kişilik
  • 250 ml Süt (tam yağlı)
  • 200 ml krema (%35 yağlı)
  • 1 yk+1 çk toz jelatin
  • 2 yk su
  • 2 yk toz şeker
  • 1 yk bal
  • İncir yaprakları 
  • Üzerini süslemek için: 
  • Taze incir
  • Petek Bal
  1. Öncelikle incir yapraklarını güzelce yıkayıp temizleyin, saplarını kesin ve kurutun. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın ve 145- 150 derecede yapraklar kuruyup çıtırlaşana kadar 10-12 pişirin. Yakmadan fırından alıp soğumaya bırakın.
  2. Bir kasede süt ve kremayı karıştırın. İçine kuruyan incir yapraklarını ekleyip stres film ile kapatın ve aromalarını bırakmaları için bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  3. Ertesi gün süt karışımını süzüp bir sos tenceresine alın. Toz şekeri ekleyip ısıtmaya başlayın.
  4. Toz jelatini suyla ıslatıp kenara alın.
  5. Şeker eriyince jelatini ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  6. Kaynatmadan ocaktan alın ve balı ekleyip karıştırın.
  7. Hazırladığınız cam bardak yada uygun kaselere karışımı eşit şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip en az dört saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
  8. İncir dilimleri veya petek bal ile servis edin.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.