İNCİR YAPRAĞI AROMALI PANNA COTTA
- 4 kişilik
- 250 ml Süt (tam yağlı)
- 200 ml krema (%35 yağlı)
- 1 yk+1 çk toz jelatin
- 2 yk su
- 2 yk toz şeker
- 1 yk bal
- İncir yaprakları
- Üzerini süslemek için:
- Taze incir
- Petek Bal
- Öncelikle incir yapraklarını güzelce yıkayıp temizleyin, saplarını kesin ve kurutun. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın ve 145- 150 derecede yapraklar kuruyup çıtırlaşana kadar 10-12 pişirin. Yakmadan fırından alıp soğumaya bırakın.
- Bir kasede süt ve kremayı karıştırın. İçine kuruyan incir yapraklarını ekleyip stres film ile kapatın ve aromalarını bırakmaları için bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Ertesi gün süt karışımını süzüp bir sos tenceresine alın. Toz şekeri ekleyip ısıtmaya başlayın.
- Toz jelatini suyla ıslatıp kenara alın.
- Şeker eriyince jelatini ekleyip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın.
- Kaynatmadan ocaktan alın ve balı ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız cam bardak yada uygun kaselere karışımı eşit şekilde paylaştırın. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip en az dört saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
- İncir dilimleri veya petek bal ile servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!