Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

İNCİRLİ TART

Lezzetli incirli tart tarifi ile özel tatlılar hazırlayın. Kolay ve pratik yapımı ile misafirlerinizi etkileyecek.

İNCİRLİ TART

Sezin Ölmez
Sezin Ölmez
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
İNCİRLİ TART

İNCİRLİ TART

6 dilim  Tart kabı, 10 x 33 cm


200 g un

30 g badem unu

125 g tuzsuz tereyağı (soğuk, küp kesilmiş)

40 g pudra şekeri

1 çk tuz

2 yk soğuk su


pastacı kreması için,

450 ml süt

5 yumurta sarısı

30 g mısır nişastası 

50 g toz şeker

1 yk tereyağı

1 çk vanilya özütü


üzeri için,

incir, yaban mersini ve böğürtlen

taze biberiye


Krema için bir kasede yumurta sarıları, nişasta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın.

Orta boy bir sos tenceresine süt ve vanilya özütünü ısıtın, kaynamadan ocaktan alın.

Yumurta karışımını çırparken ısınan sütü azar azar, sürekli bir akış halinde karışıma ekleyin. Tüm sütü ekleyip karıştırdıktan sonra karışımı tencereye geri alın.

Orta ateşte karışım koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Muhallebiyi ateşten alıp tereyağını ekleyip, karıştırın. Pürüzsüz hale getirmek için süzgeçten geçirip ayrı bir kaba aktarın. Kabuk tutmasını engellemek için üzerine temas edecek şekilde süreç filmle kaplayın, oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Soğuyunca buzdolabına alın.

Kremayı kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp çırparak karıştırın.

Tart kabuğunu yapmak için geniş bir kaba un, badem unu, tereyağı, pudra şekeri ve tuzu alın.

Parmak uçlarınızla tereyağını unlu karışımla ovarak karıştırıp kum kıvamına getirin.

Soğuk suyu ekleyip çok yoğurmadan hamur kıvamına getirip toparlayın.

Hamura dikdörtgen şeklini verip streç filmle sarın ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla iki yağlı kağıt arasında tart kalıbına uygun büyüklükte açıp hamuru yerleştirin. Kalıbıyla beraber tekrar buzdolabına alıp soğutun ve bu arada fırını 175 °C'de ısıtmaya başlayın.

Tart kalıbını buzdolabından çıkarıp hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve pişerken hamur kabarmasın diye kağıt üzerine ağırlık olarak fasülye veya nohutları ekleyin. 

Tart hamurunu 15 dakika kadar üzerinde ağırlıkla pişirin ve fırından çıkarıp ağırlıkları ve kağıdı alın.

Hamura çatalla delikler açıp tekrar fırına verin ve hafifçe kızarana kadar 20 dakika daha pişirin.

Hamur tamamen pişince tart kalıbını fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan tartı kalıptan çıkarın, pastacı kremasını ve onun üzerine incir dilimlerini ve meyveleri ekleyin. Biraz taze biberiye ile süsleyip servis edin. 

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.