PAPATYA ÇAYLI, ÇİLEKLİ TİRAMİSU
6 kişilik
- 1 sb 240ml
- 1/4 sb bal
- 4 poşet papatya çayı
- 1/2 sb su
- 4 büyük yumurta sarısı (soğuk)
- 450 g mascarpone (soğuk)
- 1/2 sb krema (soğuk)
- 1/3 sb bal
- 1 vanilya
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1/2 sb çilek reçeli
- 1 sb taze çilek (dilimlenmiş)
- Şurup için yarım su bardağı su ve balı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, kaynayınca. 1-2 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
- Çay poşetlerini ekleyin, üzerini kapatın ve 15 dk demleyin. Çay poşetlerini süzüp atın.
- Bir kasede yumurta sarıları, mascarpone, bal ve vanilyayı homojen şekilde karışana kadar iki dakika kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta kalan kremayı kabarana kadar çırpın. Çırpılmış kremayı mascarpone karışımını yavaşça katlayarak ekleyin.
- Her bir bisküviyi şuruba batırın ancak hiç bekletmeyin; sadece batırıp çıkarın. 20x20 cm’lik bir fırın kabına bisküvileri tek sıra olacak şekilde yerleştirin.
- Mascarpone kremasının yaklaşık yarısını bisküvilerin üzerine koyup spatula ile düzeltin.
- Kremanın üzerine çilek reçeli ekleyin üstüne tek sıra dilimlenmiş çilek yerleştirin.
- Kalan kedidillerini de şuruba batırın ve tek tek meyvelerin üzerine dizin. Üzerine kremayı ekleyin ve pürüzsüz bir şekilde yayın. Üzerini örtün ve 2 saat veya bir gece buzdolabında soğutun.
- Üzerine 2-3 yk reçel sürüp dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!