Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

PAPATYA ÇAYLI, ÇİLEKLİ TİRAMİSU

Hafif ve lezzetli Papatya Çaylı Çilekli Tiramisu tarifi ile tatlı krizlerinizi gidermek için mükemmel bir seçenek!

PAPATYA ÇAYLI, ÇİLEKLİ TİRAMİSU

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 1 beğeni 3 görüntülenme
PAPATYA ÇAYLI, ÇİLEKLİ TİRAMİSU

PAPATYA ÇAYLI, ÇİLEKLİ TİRAMİSU

6 kişilik

  • 1 sb 240ml
  • 1/4 sb bal
  • 4 poşet papatya çayı
  • 1/2 sb su
  • 4 büyük yumurta sarısı (soğuk)
  • 450 g mascarpone (soğuk)
  • 1/2 sb krema (soğuk)
  • 1/3 sb bal
  • 1 vanilya
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1/2 sb çilek reçeli
  • 1 sb taze çilek (dilimlenmiş)
  1. Şurup için yarım su bardağı su ve balı orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, kaynayınca. 1-2 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. 
  2. Çay poşetlerini ekleyin, üzerini kapatın ve 15 dk demleyin. Çay poşetlerini süzüp atın.
  3. Bir kasede yumurta sarıları, mascarpone, bal ve vanilyayı homojen şekilde karışana kadar iki dakika kadar çırpın.
  4. Ayrı bir kapta kalan kremayı kabarana kadar çırpın. Çırpılmış kremayı mascarpone karışımını yavaşça katlayarak ekleyin.
  5. Her bir bisküviyi şuruba batırın ancak hiç bekletmeyin; sadece batırıp çıkarın. 20x20 cm’lik bir fırın kabına bisküvileri tek sıra olacak şekilde yerleştirin.
  6. Mascarpone kremasının yaklaşık yarısını bisküvilerin üzerine koyup spatula ile düzeltin.
  7. Kremanın üzerine çilek reçeli ekleyin üstüne tek sıra dilimlenmiş çilek yerleştirin.
  8. Kalan kedidillerini de şuruba batırın ve tek tek meyvelerin üzerine dizin. Üzerine kremayı ekleyin ve pürüzsüz bir şekilde yayın. Üzerini örtün ve 2 saat veya bir gece buzdolabında soğutun.
  9. Üzerine 2-3 yk reçel sürüp dilimlenmiş çileklerle süsleyerek servis edin.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.