RAFİNE ŞEKERSİZ BALKABAKLI, BAHARATLI DONUTS
- 1sb=240ml
- 1+ 3/4 sb tam buğday unu
- 1 tk kabak baharatı
- (2 yk öğütülmüş tarçın, 2 çk öğütülmüş zencefil, 1 çk öğütülmüş karanfil, 1 çk öğütülmüş hindistan cevizi)
- 1/2 çk tuz
- 1 sb balkabağı püresi
- 1/2 sb dut unu
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 çk karbonat
- 1/4 sb hindistancevizi yağı (eritilmiş)
- 2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
Tarçınlı Şeker Süsleme
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
- 1/2 sb dut unu
- 1/2 yk tarçın
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, sirke veya birkaç damla limon suyu ile aktive edilmiş karbonat, balkabağı baharatı, vanilya ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Başka bir kapta balkabağı püresini, dut ununu, vanilyayı, yağı ve yumurtaları karışana kadar çırpın.
Un karışımına ıslak karışımı ekleyin ve sadece birleştirilene kadar karıştırın.
Hamuru krema sıkma torbasına alarak, önceden yağlanmış ortası boş olan 12’li kek kalıbına sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-12 dk. pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra 5 dk. soğutup kekleri tel rafa alın.
Donutlar pişerken derin bir kapta şeker ve tarçını karıştırın.
Her kekin her iki tarafına da hindistancevizi yağı sürün ve kaplamak için tarçınlı dut unu karışımına daldırıp servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!