TRAKYA PEYNİR HELVASI
2 kişilik
1 yk tuzsuz tereyağı
1 b irmik
¾ sb toz şeker
2 sb ılık su
100 g tuzsuz taze peynir, dil peyniri (veya eriyebilen herhangi bir tuzsuz peynir kullanılabilir)
Tereyağını tencereye alın, eriyince irmiği ekleyince kavurmaya başlayın.
İrmiğin kokusu tamamen çıkana kadar ve hafif pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
Ilık suyun içine şekeri ekleyin ve tamamen eriyince kavrulan irmiğin içerisine ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
İrmik, şerbetini çekip minik baloncuklar oluşmaya başlayınca peyniri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın daha sonra ocaktan alın.
Biraz ılınınca sonra dondurma ile servis edebilirsiniz. Veya fırın kabına alarak üzerine toz şeker serperek ızgara bölümünde karemelize gedebilir yada aynı işlemi pürmüz ile şekeri yakıp servis edebilirsiniz.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!