BAL KABAĞI ÇORBASI
1 kg bal kabağı (soyulmuş ve küp doğranmış)
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak (küçük doğranmış)
2 çk taze zencefil (rende)
400 ml hindistancevizi sütü (ya da yemeklik krema)
600 ml sebze suyu veya su ( tarif; sf. 39)
2 yk zeytinyağı
3-4 dal taze kekik
1 çk kırmızı acı biber
½ çk muskat rendesi
1 çk deniz tuzu
• Büyük bir çorba tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Üzerine küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Sarımsak ve taze zencefili ekleyip kavurmaya devam edin.
• Bal kabağını tencereye alın, hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Biraz kavurduktan sonra karışımın üzerine sebze suyu ve Hindistan cevizi sütü ekleyin (Su kabakları geçmeyecek şekilde kalmalı).
• Taze kekik, muskat rendesi, kırmızı biber ve tuzunu da ekleyip kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynayınca kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
• Kabaklar çatalla ezilecek kıvama geldiğinde çorbayı ateşten alın ve soğumasını bekleyin. Bir el blenderı yardımıyla çorbayı püre haline getirin. Sıcak olarak kavrulmuş bal kabağı çekirdeğiyle servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!