Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BAL KABAĞI SOSLU ISPANAKLI LAZANYA

Lezzetli bal kabağı soslu ıspanaklı lazanya tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Kolay ve pratik bir yemek seçeneği!

BAL KABAĞI SOSLU ISPANAKLI LAZANYA

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 1 görüntülenme
BAL KABAĞI SOSLU  ISPANAKLI LAZANYA

BAL KABAĞI SOSLU ISPANAKLI LAZANYA

10 yaprak lazanya

300 g ıspanak

450 g lor peyniri

½ sb rendelenmiş parmesan peyniri

1 yumurta

tuz, karabiber, 

rendelenmiş kaşar peynir 


bal kabağı sos için,

500 g doğranmış bal kabağı

½ küçük soğan

2 diş sarımsak

2 yk rendelenmiş parmesan peyniri

tuz, karabiber

zeytinyağı 


• Bal kabaklarını dilimleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyundan yarım su bardağı ayırın. Balkabaklarını süzüp, ayırdığınız suyla blenderdan geçirip püre kamına getirin.

• Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Üzerine bal kabağı püresini, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirin.

• Ispanakları tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirip soğumasını bekleyin. Ayrı bir kapta, yumurta, parmesan ve lor peyniri karıştırın. Ispanaklar soğuyunca iyice suyunu sıkıp peynir karışımına ekleyin.

• Lazanya yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin ve hızlıca ıspanaklı karışımdan lazanya yaprağının üstüne sürüp kıvırın.

• Fırın kabına önce bal kabağı sosunu ekleyip sosun üstüne kıvırdığınız lazanya yapraklarını dizin. Üstüne yeniden sos ve kaşar peynir serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 30-35 dk pişirin. 

• Üstüne maydanoz serperek servis yapın.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.