BAL KABAĞI SOSLU ISPANAKLI LAZANYA
10 yaprak lazanya
300 g ıspanak
450 g lor peyniri
½ sb rendelenmiş parmesan peyniri
1 yumurta
tuz, karabiber,
rendelenmiş kaşar peynir
bal kabağı sos için,
500 g doğranmış bal kabağı
½ küçük soğan
2 diş sarımsak
2 yk rendelenmiş parmesan peyniri
tuz, karabiber
zeytinyağı
• Bal kabaklarını dilimleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyundan yarım su bardağı ayırın. Balkabaklarını süzüp, ayırdığınız suyla blenderdan geçirip püre kamına getirin.
• Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Üzerine bal kabağı püresini, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirin.
• Ispanakları tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirip soğumasını bekleyin. Ayrı bir kapta, yumurta, parmesan ve lor peyniri karıştırın. Ispanaklar soğuyunca iyice suyunu sıkıp peynir karışımına ekleyin.
• Lazanya yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin ve hızlıca ıspanaklı karışımdan lazanya yaprağının üstüne sürüp kıvırın.
• Fırın kabına önce bal kabağı sosunu ekleyip sosun üstüne kıvırdığınız lazanya yapraklarını dizin. Üstüne yeniden sos ve kaşar peynir serperek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 30-35 dk pişirin.
• Üstüne maydanoz serperek servis yapın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!