Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

BAL KABAKLI ISPANAKLI KİNOA

Sağlıklı ve lezzetli bal kabaklı ıspanaklı kinoa tarifi. Vegan dostu, besleyici ve pratik bir yemek seçeneği.

BAL KABAKLI ISPANAKLI KİNOA

Vildan Akyol
Vildan Akyol
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
BAL KABAKLI ISPANAKLI KİNOA

BAL KABAKLI ISPANAKLI KİNOA

1 orta boy butternut squash 

2 yk zeytinyağı

¾ sb kinoa

300 g bebek ıspanak

2 diş sarımsak 

1 çk kuru kekik

1 sb haşlanmış nohut

¼ sb yaban mersini


• Bal kabağını ikiye bölerek, kestiğiniz tarafı yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında 45-50 dk pişirin.

• Kinoayı yıkayıp kaynayan suya ekleyin. Kinoa yumuşayıncaya kadar haşlayın. 

• Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ardından ısıyı düşürün ve sarımsak, kekik, tuz ve pul biberi ekleyin.

• Ispanaklı harcı, kinoa, nohut ve yaban mersiniyle karıştırın. Bal bakağı hafifçe soğuduktan sonra kenar ve tabanda 1 cm kalınlık olacak şekilde içini alıp ıspanaklı karışıma ekleyin. Ispanaklı karışımı bal kabağının içine doldurun.

• Önceden ısıtılmış fırında 180 derecedeki fırında 10 dk. (ısınana kadar) pişirin, sıcak olarak servis yapın.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.