BAL KABAKLI ISPANAKLI KİNOA
1 orta boy butternut squash
2 yk zeytinyağı
¾ sb kinoa
300 g bebek ıspanak
2 diş sarımsak
1 çk kuru kekik
1 sb haşlanmış nohut
¼ sb yaban mersini
• Bal kabağını ikiye bölerek, kestiğiniz tarafı yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpiştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında 45-50 dk pişirin.
• Kinoayı yıkayıp kaynayan suya ekleyin. Kinoa yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Geniş bir tavaya zeytinyağı koyup, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ardından ısıyı düşürün ve sarımsak, kekik, tuz ve pul biberi ekleyin.
• Ispanaklı harcı, kinoa, nohut ve yaban mersiniyle karıştırın. Bal bakağı hafifçe soğuduktan sonra kenar ve tabanda 1 cm kalınlık olacak şekilde içini alıp ıspanaklı karışıma ekleyin. Ispanaklı karışımı bal kabağının içine doldurun.
• Önceden ısıtılmış fırında 180 derecedeki fırında 10 dk. (ısınana kadar) pişirin, sıcak olarak servis yapın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!