ETLİ TACO
300 g biftek
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı tütsülenmiş de kullanabilirsiniz)
1/2 yk chili kırmızı biber tozu
1/2 yk kekik
1 soğan
2 yk zeytinyağı
1 yk bal
tuz
Serviste,
Kırmızı soğan turşusu, taze kişniş otu
Domates, turp, misket limon
• Biftekleri 3-4 parçaya ayırın. Isıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyip bifteklerin her iki tarafını mühürleyin.
• Daha sonra sarımsakları ve soğanı 4 parçaya bölün ve derin bir tencereye alın. En iyi sonuç için demir döküm tencere kullanmanızı öneririm.
• Ardından mühürlediğiniz eti tencereye alın ve baharatları ve balı etlerin üzerine gezdirin.
• Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Etler kendi suyunu verip, o suyu tamamen çekince etlerin üzerini hafif geçecek sekilde su ekleyin.
• Eklediğiniz su kaynayınca kısık ateşe alıp, etler suyunu çekene dek pişirim.
• Hazır olan etlerin içerisinden soğanları ve sarımsakları ayırın ve etleri çatalla parçalara ayırın.
• Taco ekmeklerine parçalara ayrılmış etten koyun. Üzerine soğan turşusu, kişniş otu ve doğranmış domates ekleyin. Een son üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!