Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

ETLİ TACO

Lezzetli etli taco tarifi ile damak çatlatan bir deneyim yaşayın. Kolay ve pratik bir yemek için hemen deneyin!

ETLİ TACO

Betül Tunç
Betül Tunç
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
ETLİ TACO

ETLİ TACO

300 g biftek 

2-3 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı tütsülenmiş de kullanabilirsiniz)

1/2 yk chili kırmızı biber tozu 

1/2 yk kekik

1 soğan

2 yk zeytinyağı

1 yk bal

tuz


Serviste,

Kırmızı soğan turşusu, taze kişniş otu

Domates, turp, misket limon


• Biftekleri 3-4 parçaya ayırın. Isıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyip bifteklerin her iki tarafını mühürleyin. 

• Daha sonra sarımsakları ve soğanı 4 parçaya bölün ve derin bir tencereye alın. En iyi sonuç için demir döküm tencere kullanmanızı öneririm. 

• Ardından mühürlediğiniz eti tencereye alın ve baharatları ve balı etlerin üzerine gezdirin.

• Tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Etler kendi suyunu verip, o suyu tamamen çekince etlerin üzerini hafif geçecek sekilde su ekleyin. 

• Eklediğiniz su kaynayınca kısık ateşe alıp, etler suyunu çekene dek pişirim. 

• Hazır olan etlerin içerisinden soğanları ve sarımsakları ayırın ve etleri çatalla parçalara ayırın. 

• Taco ekmeklerine parçalara ayrılmış etten koyun. Üzerine soğan turşusu, kişniş otu ve doğranmış domates ekleyin. Een son üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.

Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.