FIRINDA ÖRDEK
1,5-2 kg ördek
0.5 kg mantar
1 kuru soğan
2 mandalina
yarım limon
5 yaprak adaçayı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz (damak zevkinize göre)
Karabiber
• Ördeği yapacağınız gün küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar çevirin, daha sonra büyük parçalar şeklinde doğranmış mantarı ekleyin ve soteleyin. Damak zevkinize göre tuz ve kara biber ekleyin.
• Marine ettiğiniz ördeği buzdolabından çıkarın, içine sotelenmiş mantarı doldurun ve pişireceğiniz fırın kabına kaba koyun. Ördeğin yanına mandalina dilimleri, limon kabuğu ve kalan adaçayı yapraklarını yerleştirin.
• Kabın kapağını örtün ve önceden 200 derece ısınmış fırına koyun. Ördeği fırına gönderdikten sonra fırın ısısını hemen 150 dereceye düşürün ve yaklaşık 4 saat ağzı kapalı bir şekilde pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!