Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

FIRINDA ÖRDEK

Fırında ördek tarifi ile lezzetli bir akşam yemeği hazırlayın. Mantar, mandalina ve adaçayı ile zenginleştirilmiş bu tarif tam size göre!

FIRINDA ÖRDEK

Urnisa Gahramanova
Urnisa Gahramanova
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
FIRINDA ÖRDEK

FIRINDA ÖRDEK

1,5-2 kg ördek

0.5 kg mantar

1 kuru soğan

2 mandalina 

yarım limon

5 yaprak adaçayı

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Tuz (damak zevkinize göre) 

Karabiber 


• Ördeği yapacağınız gün küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar çevirin, daha sonra büyük parçalar şeklinde doğranmış mantarı ekleyin ve soteleyin. Damak zevkinize göre tuz ve kara biber ekleyin. 

• Marine ettiğiniz ördeği buzdolabından çıkarın, içine sotelenmiş mantarı doldurun ve pişireceğiniz fırın kabına kaba koyun. Ördeğin yanına mandalina dilimleri, limon kabuğu ve kalan adaçayı yapraklarını yerleştirin. 

• Kabın kapağını örtün ve önceden 200 derece ısınmış fırına koyun. Ördeği fırına gönderdikten sonra fırın ısısını hemen 150 dereceye düşürün ve yaklaşık 4 saat ağzı kapalı bir şekilde pişirin. 

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.