KİNOALI KIŞ ÇORBASI
3 yk zeytinyağı
1 orta boy soğan (doğranmış)
2 havuç (doğranmış)
2 kereviz sapı (doğranmış)
1 sb bal kabağı veya tatlı patates (doğranmış)
1 sarı biber ve kapya biber (doğranmış)
2-3 diş sarımsak (bütün)
1 sb kinoa
1/2 çk kuru kekik
1 sb nohut (haşlanmış)
500 gr doğranmış domates (doğranmış)
1 sb kemik suyu
1 lt su
tuz, pul biber, kara biber
yarım limon suyu
Serviste, parmesan peyniri rendesi
• Zeytinyağında doğranmış soğan, havuç, kereviz ve mevsim sebzelerini soteleyin. Soğan yumuşayıp şeffaflaşanca sarımsaklar da ekleyip bir iki dakika pişirin.
• Doğranmış domates, kinoa, 1 lt su ve baharatları ekleyin.
• Fokurdayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Ardından ısıyı azaltıp haşlanmış nohutlar da ekleyin. Kapağı hafif aralık olarak 20-25 dk. çok kısık ateşte pişirin.
• En son tuz, kara biber, pul biber ve yarım limonun suyu ekleyip, servise kadar dinlendirin. Parmesan peyniriyle servis edin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!