SEBZE SUYU
4 litre için,
3 havuç
2 soğan
1 pırasa sapı
2 adet patates
5-6 adet karabiber tohumu
1 defne yaprağı
¼ demet maydanoz
deniz tuzu
4 lt su
• Büyük bir çorba tenceresine 4 litre su koyun. Suyun kaynamasını beklerken soğanları soyup dörde bölün, aynı şekilde havuçları soyup üç parça olacak şekilde doğrayın. Pırasayı büyük küpler halinde doğrayın. Patatesleri dört parçaya bölün. Maydanozları büyükçe kıyın.
• Kaynayan suya sebzelerin hepsini ilave edin. Ardından tencereye büyükçe kıydığınız maydanozları ve defne yaprağını ekleyin.
• Tencerenin altını kısık ateşe alıp kapağını kapatarak karışımı 30 dakika pişirin.
• 30 dakika sonunda tencereyi ateşten alın ve karışımı bir süzgeçten geçirerek sebze suyunuzu elde edin.
• Sebze suyunuzu soğuduktan sonra yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanmak üzere ağzı kapalı olacak şekilde kavanozlara bölüştürüp dolapta 3-4 güne kadar, dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!