İZMİRLİNİN BALIK ÇORBASI

Levrek, kırlangıç ve karidesle hazırlanan, limonlu ve terbiyeli nefis bir İzmir balık çorbası! Soğuk kış günlerinde iç ısıtan bu çorba tarifiyle deniz kokusu sofranıza gelsin. Adım adım anlatımla, tam ölçülü balık çorbası burada!

İZMİRLİNİN BALIK ÇORBASI

İZMİRLİNİN BALIK ÇORBASI

İki çift laf etmeden... Evet inanmayacaksınız direk tarifi veriyorum. Direk çorbalar gelsin bakalım bu kez.

İzmirlinin Balık Çorbası

  • 1 büyük levrek (tercihen deniz, pulu alınmış, kılçıklı ve kafası ile)
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 kırlangıç balığı (yoksa iskorpit)
  • 1 sap kereviz
  • 1 patates
  • 1 domates (ben eklemem, isteyenler ekleyebilir)
  • 1 büyük soğan
  • 1 - 2 defne yaprağı
  • bir kase karides (kafalarını atmayın)
  • 1 limon
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz, karabiber
  • maydanoz

Balıkları ve karidesi temizleyin. Karidesin kafalarını çıkarıp yıkayın, balığı da tencereye sığmadıysa, gerekiyorsa irice kesin (üzerinde kılçıklar kalsın). Bir tencereye suyla beraber balıkları ve karides kafalarını alın, defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlayın. Haşladığınız suyu süzgeçten geçirip içine irice doğradığınız kereviz, patates ve soğanı koyun, kısık ateşte yaklaşık yarım saat haşlayın.

Tüm malzemeyi blenderdan geçirip gerekirse (su çok yoğun olursa) bir bardak su daha ilave edin. Balığın kılçığını ve derisini çıkartıp temizleyin ve iri parçalara halinde çorbaya ekleyin. Çorba kaynayınca, karidesleri (midye de ekleyebilirsiniz) ekleyin, 3-4 dakika sonra limonun suyu ve 1 yumurta sarısıyla terbiye yapıp içine ekleyin. Beş dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.

Servis yaparken üzerine biraz maydanoz ve karabiber serpin.

Afiyetle

Send Güncellemelerden ücretsiz haberdar olun.

Bültenimize Abone Olun

Lütfen reCAPTCHA doğrulamasını tamamlayın.
Sketch