AYVALI LOKMALAR
1 adet ayva (haşlanmış veya fırınlanmış)
1 sb kaju fıstığı
½ sb yulaf ezmesi (veya öğütülmüş tatlandırıcılı bisküvi)
1 yk tereyağı (eritilmiş)
1 kahve fincanı çia tohumu
4 yk bal veya agave
kaplamak için,
haşhaş tohumu ve Hindistan cevizi rendesi
• Yağ hariç tüm malzemeyi rondoda pürüzsüz yapın, bir kaba alıp yağı ekleyin ve birbirini tutan bir hamur elde edin. Eğer yağı az gelirse biraz daha ekleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
• Harçtan küçük parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayıp hindistancevizi rendesi ve haşhaş tohumunda yuvarlayıp yağlı kağıda dizin. Tekrar buzdolabına kaldırıp soğutun. İyice sertleşen topları servise kadar kapaklı bir kaba alın ve buzdolabında saklayın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!