POMELO KREMALI TURTA
21 cm’lik turta kalıbı
veya 7-8 cm’lik 4 kalıp için
1,5 sb un
2 yk pudra şekeri
90 g tereyağı (soğuk)
1 yumurta sarısı
2 çk krema
bir tutam tuz
kreması için,
1 sb pomelo marmelatı*
120 g labne peyniri
1 yumurta
1 yk un
• Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda kısa sürede karıştırın.
• Yumurta sarısını ve kremayı ekleyin. Hamur top haline gelecek.
• Hamuru plastik torbaya alıp buzdolabında yarım saat soğutun.
• Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp hamuru orta ince açın. Tart kalıplarınız veya kalıbınız büyüklüğünde daireler kesin. Kalan hamuru toplayıp çok çok ince açın ve kalıpların sayısı kadar daire kesin kenara alın.
• Taban hamurlarını dikkatle tart kalıbına alın, sabitleyin, fazlalıkları kesin.
180 derecede ısıtılmış fırında üzerine bakliyat koyup 15 dk pişirin.
Fırından alın içine çırpılmış krema malzemesi koyup ince hamurları kapak yapın ve tekrar fırına verip 30 dk pişirin. Fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15 dk daha pişirip fırından alın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip pomelo kreması ekleyin ve servis yapın.
* pomelo marmelatı için,
3 yumurta sarısı
1 pomelonun suyu
90 g tereyağı
bir yk süt
1 yk buğday nişastası
yarım sb agave veya bal
bir tutam ayıklanmış pomelo
•Pomelo suyu ve yağı buharda ısıtın ve yağı eritin. Yumurta sarılarını bir kapta çırpıp ekleyin. Sürekli karıştırın.
• Biraz kıvam alınca süte nişastayı karıştırıp ısınan pomelo suyundan ekleyin ve yavaşça kaba aktarın.
• Katılaşınca ocaktan alın. Biraz ılınınca agaveyi ekleyip karıştırın ve kavanozlara doldurup, buzdolabında saklayın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!