PORTAKALLI MUFFIN
6 adet
150 g tereyağı (oda sıcaklığında)
½ sb keçi sütü (kestirilmiş)
½ sb agave şurubu
1,5 sb un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
3 yumurta
ayrıca,
portakal dilimi ve yulaf ezmesi
• Fırını 180 dereceye ayarlayın, kalıbı yağlayıp unlayıp hazırlayın. (Yapışmaz kalıpsa bu aşamaya gerek yok)
• Tereyağını mikserde 5 dk bembeyaz olana kadar çırpın. İçine kesilmiş keçi sütünden yarım su bardağı ekleyin. Agave şurubunu ekleyip karıştırın. Mikseri kapatın.
• Un ve kabartma tozunu karıştırın. Bunun bir bardağını miksere koyup bir iki kez karıştırın kapatın. Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Yumurtaları tek tek ama kısa süreli karıştırmalarla ekleyin. Kalan unu ekleyin ve yine kısa süreli kesik kesik karıştırmalarla hamuru homojen hale getirin.
• Kalıplarda 1 parmak boşluk bırakarak doldurun. Kalıbı tezgaha vurun. Hamurun içine incecik kesilmiş portakal dilimleri batırın, bir kısmı dışarıda kalsın (Pişerken zaten hamura batacaklar). Üzerine yulaf ezmesi serpin. Fırın ısısını keki koyduktan iki dakika sonra 170 dereceye düşürün ve 50 dakika kontrollü pişirin.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!