Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

RAFİNE ŞEKERSİZ KESTANELİ NARLI MOZAİK PASTA

Sağlıklı ve lezzetli rafine şekersiz kestaneli nar mozaik pasta tarifi. Şeker kullanmadan tatlı keyfi yaşayın!

RAFİNE ŞEKERSİZ KESTANELİ NARLI MOZAİK PASTA

Aydan Üstkanat
Aydan Üstkanat
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 2 görüntülenme
RAFİNE ŞEKERSİZ KESTANELİ NARLI MOZAİK PASTA

RAFİNE ŞEKERSİZ KESTANELİ NARLI MOZAİK PASTA

200 ml su bardağı ölçüsü ile;

240 g çikolata

200 ml krema

80 g bal (4 yemek kaşığı)

80 g tereyağı

150 g şekersiz bisküvi

150 g ayıklanmış nar  (1 su bardağı)

150 g ayıklanmış kestane (1 su bardağı)

20 gr antep fıstığı (2 yemek kaşığı)

1 portal kabuğu rendesi


• Kremayı ve balı kalın tabanlı bir tencereye koyup ocağa alın. Küçük gözün kısık ayarında sürekli karıştırarak ısınmasını sağlayın. Çikolatayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Çikolata tamamen eridiğinde ocaktan alın ve tereyağını ilave edin.

• Son olarak 1 portakalın kabuğunun rendesini ilave edin. Parlak ve homojen bir çikolata karışımınız olacak... Bu sırada dilediğiniz bir kek kalıbını streç film ile güzelce kaplayın.

• Geniş bir kabın içine bisküvileri, narı, kestaneyi ve fıstıkları koyup üzerine çikolatalı harcı dökün. Hepsini homojen bir karışım olacak şekilde karıştırın. Karışımı streç film ile kapladığınız kek kalıbına aktarın. Vurarak ve bir spatula yardımı ile tüm malzemenin kalıba yayılmasını sağlayın... Streç filmin uç kısımlarını kapatarak hava almasını önleyin.

• Kalıbı 3 -4 saat boyunca buzdolabının derin dondurucu gözünde donmaya bırakın. Daha sonra buzdolabının normal gözünde muhafaza edebilirsiniz.


Servis ederken pişirdiğiniz bisküvilerden nar ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.


Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.
Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.