RAFİNE ŞEKERSİZ KESTANELİ NARLI MOZAİK PASTA
200 ml su bardağı ölçüsü ile;
240 g çikolata
200 ml krema
80 g bal (4 yemek kaşığı)
80 g tereyağı
150 g şekersiz bisküvi
150 g ayıklanmış nar (1 su bardağı)
150 g ayıklanmış kestane (1 su bardağı)
20 gr antep fıstığı (2 yemek kaşığı)
1 portal kabuğu rendesi
• Kremayı ve balı kalın tabanlı bir tencereye koyup ocağa alın. Küçük gözün kısık ayarında sürekli karıştırarak ısınmasını sağlayın. Çikolatayı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Çikolata tamamen eridiğinde ocaktan alın ve tereyağını ilave edin.
• Son olarak 1 portakalın kabuğunun rendesini ilave edin. Parlak ve homojen bir çikolata karışımınız olacak... Bu sırada dilediğiniz bir kek kalıbını streç film ile güzelce kaplayın.
• Geniş bir kabın içine bisküvileri, narı, kestaneyi ve fıstıkları koyup üzerine çikolatalı harcı dökün. Hepsini homojen bir karışım olacak şekilde karıştırın. Karışımı streç film ile kapladığınız kek kalıbına aktarın. Vurarak ve bir spatula yardımı ile tüm malzemenin kalıba yayılmasını sağlayın... Streç filmin uç kısımlarını kapatarak hava almasını önleyin.
• Kalıbı 3 -4 saat boyunca buzdolabının derin dondurucu gözünde donmaya bırakın. Daha sonra buzdolabının normal gözünde muhafaza edebilirsiniz.
Servis ederken pişirdiğiniz bisküvilerden nar ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!