ALIÇ SİRKESİ YAPIMI
4 litrelik kavanoz
yeteri kadar alıç meyvesi
2 yk kaya tuzu
1 tatlı kaşığı pancar şekeri
1 adet elma (kabuklu ve çekirdekli)
1 çb organik alıç sirkesi
1 yk kepekli bulgur
1 kahve fincanı organik nohut
içme suyu
• Alıçları yıkayın, nemini alın. Bir torbaya alıp üzerine bez serin ve et dövücüyü hafifçe vurarak çok çok az ezilmelerini sağlayın. Elmayı dörde bölün. Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun.
• 4 litrelik bir kavanozun yarısını alıçla doldurun üzerini içme suyuyla tamamlayın. Elma, şeker, bulgur, tuz ve nohutu ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp üzerine temiz biz pamuklu bez örtüp lastikle tutturun.
• Kavanozu gölge ve serin bir yerde meyveler üzerine çıkana kadar yaklaşık 1,5 , 2 ay bekletin. Sirkeyi süzüp şişelere alın.
Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!