Ara

Önerilen anahtar kelimeler:

ALIÇ SİRKESİ YAPIMI

Doğal alıç sirkesi nasıl yapılır? Adım adım tarifimizle evde alıç sirkesi hazırlayın, sağlığınıza sağlık katın!

ALIÇ SİRKESİ YAPIMI

Aydan Üstkanat
Aydan Üstkanat
0 yorum 0 kayıt 0 beğeni 0 görüntülenme
ALIÇ SİRKESİ YAPIMI

ALIÇ SİRKESİ YAPIMI

4 litrelik kavanoz

yeteri kadar alıç meyvesi

2 yk kaya tuzu

1 tatlı kaşığı pancar şekeri

1 adet elma (kabuklu ve çekirdekli)

1 çb organik alıç sirkesi

1 yk kepekli bulgur

1 kahve fincanı organik nohut

içme suyu


• Alıçları yıkayın, nemini alın. Bir torbaya alıp üzerine bez serin ve et dövücüyü hafifçe vurarak çok çok az ezilmelerini sağlayın. Elmayı dörde bölün. Fazla sularından arınan alıçları içi su dolu kabın içine koyun. 

• 4 litrelik bir kavanozun yarısını alıçla doldurun üzerini içme suyuyla tamamlayın. Elma, şeker, bulgur, tuz ve nohutu ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp üzerine temiz biz pamuklu bez örtüp lastikle tutturun. 

• Kavanozu gölge ve serin bir yerde meyveler üzerine çıkana kadar yaklaşık 1,5 , 2 ay bekletin. Sirkeyi süzüp şişelere alın.

Yemek denilince akla gelen bütün detaylarına emek veren, ahlaklı tüketim felsefesini benimsemiş bir yemek filozofu. Şef, yemek fotoğrafçısı, yemek stilisti, yemek yazarı, reçete danışmanı.
Sosyal Medya

Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yorum Yap

Yorum yapmak için giriş yapmanız gerekiyor.